Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Νέες τιμές για εισιτήρια και κάρτες στα μέσα μεταφοράς...


Νέες τιμές για εισιτήρια και κάρτες στα μέσα μεταφοράςΣε ισχύ τίθενται από τη Δευτέρα οι νέες μειωμένες τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, με το ενιαίο εισιτήριο να κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ, αλλά να μειώνεται η...
διάρκεια του εισιτηρίου από τη μιάμιση ώρα που είναι σήμερα, στα 70 λεπτά.

Παρουσιάζοντας τη νέα καμπάνια των αστικών συγκοινωνιών, ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η ηγεσία των συγκοινωνιακών φορέων έκαναν λόγο για εισιτήριο ένα ευρώ το 24ωρο, με αφορμή τη μείωση της τιμής της κάρτας απεριορίστων διαδρομών -για όλα τα μέσα- στα 30 ευρώ τον μήνα. Αυτός μάλιστα είναι και ο τίτλος της σχετικής καμπάνιας «Με 1 ευρώ την ημέρα κινούμαι απεριόριστα στην πόλη».

Με το νέο σύστημα καταργείται η δεύτερη επικύρωση του εισιτηρίου, γεγονός που σημαίνει πως αν ένας επιβάτης μετεπιβιβαστεί σε δεύτερο μέσο μεταφοράς και δεν έχει φτάσει ακόμα στον προορισμό του μέσα στα 70 λεπτά της ώρας, θα πρέπει να ακυρώσει και δεύτερο εισιτήριο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών προς τους σταθμούς πρόσβασης στο μετρό, αλλά και μέτρα πάταξης της λαθρεπιβίβασης. «Ένα κράτος που θέλει να είναι δίκαιο, που προσπαθεί να είναι δίκαιο ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, πρέπει να προσφέρει φθηνότερες υπηρεσίες στους πολίτες» τόνισε ο υπουργός. Όπως υπογραμμίστηκε στη συνέντευξη, στόχος της αναδιοργάνωσης του Ομίλου ΟΑΣΑ είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στο επιβατικό κοινό, βελτιώνοντας παράλληλα την οικονομική του θέση καθώς και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, με βάση συγκριτικά κριτήρια της Ε.Ε.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: