Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Εγένετο νέο κόμμα: "Ελλάδα εμείς" σε συνεργασία με τον "Δημοκρατικό Σύνδεσμο" του Βασίλη Οικονόμου

Τι αναφέρει στη διακήρυξή του το νέο κόμμα "Ελλάδα εμείς". Ποιοι αποτελούν την πρώτη Διοικούσα Επιτροπή του
Με το όνομα "Ελλάδα Εμείς" ανακοινώθηκε την Πέμπτη η δημιουργία του νέου κόμματος, με στόχο "την αλλαγή της Ελλάδας, στην υπηρεσία των πολλών και όχι των λίγων ισχυρών", μέσα από "την ανάσταση του Έθνους με εθνική διαπραγμάτευση και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο".
"Έχοντας την πεποίθηση ότι σήμερα είναι η μάχη της κοινωνικής δημοκρατίας, της Εθνικής και Κοινωνικής Συμπόρευσης, για το νέο Οδικό Χάρτη της Ελλάδος στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ώρα να αλλάξει η Ελλάδα έτσι ώστε να υπηρετεί τους πολλούς και όχι τους λίγους ισχυρούς, η ανάγκη να υπάρξει συμπόρευση όλων στην πορεία για την κοινωνική και οικονομική ανάσταση του Έθνους με εθνική διαπραγμάτευση και νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ανακοινώνουμε την ίδρυση του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος «ελλάδα.εμείς».
Σήμερα η χώρα μας ζει έναν εφιάλτη: χρεοκοπία, φτωχοποίηση, ανεργία, η νέα γενιά καλείται να πληρώσει υπέρογκα χρέη. Γι’ αυτό περισσότερο παρά ποτέ έχουμε την ανάγκη συνένωσης προσώπων, πολιτικών ομάδων και κινήσεων, συμπόρευσης σε κοινό αξιακό πλαίσιο. Να αποκατασταθεί το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για όλους, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είμαστε ένα έθνος, μία χώρα. Εμείς αγωνιζόμαστε για ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, ουσιαστική δημοκρατία, εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, κατάργηση των άδικων εφαρμοστικών νόμων, συμμετοχή της κοινωνίας στη διαμόρφωση των αποφάσεων.
Όλοι «εμείς» που δημιουργήσαμε το κίνημα «ελλάδα.εμείς», πιστεύουμε ότι τα λόγια όλων πρέπει να είναι ξεκάθαρα, οι δράσεις γρήγορες, αποτελεσματικές, εθνικές. Σήμερα, μέσα στο βάθος της κρίσης χρειάζεται να σπάσουν οι αλυσίδες που μας δημιούργησαν μια νοοτροπία εξάρτησης. Να φύγει η παλιά πολιτική γενιά, να πάρουμε ξανά τη χώρα στα χέρια μας.
Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε τη δημιουργία της πολιτικής κίνησης «Δημοκρατικός Σύνδεσμος» με επικεφαλής τον ανεξάρτητο Βουλευτή Βασίλη Οκονόμου και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για συμπόρευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις, κινήματα και πρωτοβουλίες, με κοινούς στόχους και αξίες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του νέου κόμματος.

Διαβάστε ολόκληρη τη διακήρυξη του "Ελλάδα Εμείς"

Επικεφαλείς του κινήματος «Ελλάδα Εμείς» έχουν ορισθεί ο Σταύρος Καρβούνης, Οικονομολόγος – Νομικός, Ειδικός Επιστήμονας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Νάσια Μιχαλοπούλου, Δημοσιογράφος – Διεθνολόγος και ο Αργύρης Πετρόπουλος, Δικηγόρος, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Την πρώτη Διοικούσα Επιτροπή του νέου κόμματος αποτελούν:
 http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: