Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πικρά γενέθλια της ΝΔ...



Όλοι οι υπουργοί, όλοι οι βουλευτές, όλα τα κομματικά στελέχη, όλοι οι "προεστοί" της παράταξης και κάποιοι "πρώην". Το προσκλητήριο είναι τόσο ανοιχτό που χωράει κάθε...
γαλάζια φυλή και πρόθεση είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση επανασυσπείρωσης της παράταξης γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά. Το Σάββατο, στο ξενοδοχείο "Αθως" στη Χαλκιδική, εκεί που πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο της ΝΔ το 1977, θα γίνει το πρώτο μέρος της γιορτής για τα γενέθλια 40 χρόνων, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στις 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα (στη Στέγη). Τα φώτα θα πέσουν στον Κώστα Καραμανλή που θα δώσει το παρών και στο "ιερατείο" του καραμανλισμού (Πέτρου Μολυβιάτη, Αχιλλέα Καραμανλή). Θα βρίσκονται εκεί προσωπικότητες που έχουν αποστασιοποιηθεί ήσυχα τα τελευταία χρόνια (Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Σταύρος Δήμας), ενώ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση της Αθήνας, επειδή πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε με ένα πρόβλημα υγείας.
Για να καταλάβει κανείς πώς βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου αυτά τα γενέθλια, ως ευκαιρία για το κλείσιμο των πληγών, αρκεί να διαβάσει την ιστορία της ΝΔ όπως γράφεται στην ιστοσελίδα που στήθηκε ειδικά για τα 40χρονα. Στην χρονολογία 1993 παρατίθεται το εξής κείμενο: «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται και κινεί τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού. Ο Μιλτιάδης Έβερτ εκλέγεται πρόεδρος του κόμματος έναντι του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη».
Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: