Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ξεπέρασαν τις 10.000 τα κρούσματα του Εμπολα ....


Ξεπέρασαν τις 10.000 τα κρούσματα του Εμπολα  

    
 Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του Έμπολα ανήλθε σε 4.922 από τα 10.141 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε οκτώ χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Οι...
τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στη Δυτική Αφρική είναι η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε και εκεί έχουν σημειωθεί οι περισσότεροι θάνατοι--4.912--σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του ΠΟΥ.
Ο Οργανισμός ανακοίνωσε επίσης ότι από τις οκτώ περιφέρειες της Λιβερίας και της Γουινέας που συνορεύουν με την Ακτή του Ελεφαντοστού, μόνο δύο δεν έχουν αναφέρει ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου. 
Κρούσματα έχουν καταγραφεί και στη Νιγηρία και τη Σενεγάλη, όπου ο ΠΟΥ κήρυξε πρόσφατα το τέλος της επιδημίας, αλλά και στην Ισπανία, τις ΗΠΑ και ένα στο Μαλί. Πρόκειται για ένα 2χρονο κοριτσάκι που, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, έχασε τη μάχη. 

Εν τω μεταξύ, σε υποχρεωτική καραντίνα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν οι αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την εφαρμογή του ίδιου μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: