Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

"Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 5,9 μονάδες" ...



 Την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της metron analysis, για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγο στον...
αέρα του ραδιοφώνου και στην εκπομπή 901 Κεντροαριστερά στα FM, με τους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό.
Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς παρουσίασε και ανέλυσε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης, τονίζοντας ότι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μεσαία κόμματα αλλάζουν το πολιτικό τοπίο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στην Πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστά 25,7%, έναντι της Ν.Δ. που συγκέντρωσε 19,8%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,9%, η Χρυσή Αυγή με5,3%, το ΚΚΕ με 4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,4%.
Παράλληλα, στο ερώτημα για το ποιόν θεωρούν καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, το 30% συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ μόλις το 23% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ερώτημα για το ποιός μπορεί να διαχειριστεί το δημόσιο χρέος καλύτερα, με τον Σαμαρά να συγκεντρώνει το 35% και τον Αλέξη Τσίπρα το 28%
 To 49% εκτιμά πως η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ το 45% να προηγηθούν εκλογές…
 Στο ερώτημα αν η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι μια θετική ή μια αρνητική επιλογή το 47% την κρίνει θετικά και το 40% πως είναι λάθος.
 Ο Αλέξης Τσίπρας με 41% είναι πρώτος σε δημοφιλία έναντι 40% τουΑντώνη Σαμαρά και του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 29%, οι Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 23% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: