Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής Επαφές Σαμαρά με Γιούνκερ και Μέρκελ στις Βρυξέλλες


Επαφές Σαμαρά με Γιούνκερ και Μέρκελ στις Βρυξέλλες
Από τη συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ στην Αθήνα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.
Για την συνάντηση ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση και με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Στις συναντήσεις ο κ. Σαμαράς αναλύει την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τα βήματα εξόδου από τα προγράμματα στήριξης, τονίζοντας ότι τα προληπτικά μέτρα δεν θα πρέπει να ισοδυναμούν με μνημόνιο.

Μετά την συνάντησή του με τον κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Βούλτεψη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει μετά την παραμονή του στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης εισήχθη σε νοσοκομείο των Βρυξελλών με ρινορραγία εξαιτίας υψηλής πίεσης.

Ο κ. Σαμαράς θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής καθώς ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να παραμείνει κλινήρης.

Τα βασικά θέματα της Συνόδου Κορυφής είναι η οικονομία, οι κλιματικές αλλαγές και η αντιμετώπιση του ιού Έμπολα. Μετά το πέρας της Συνόδου θα ακολουθήσει η Σύνοδος των χωρών της ευρωζώνης, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την τόνωση της ανάπτυξης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: