Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Να σταματήσει η Χ.Α. να καπηλεύεται το όνομα του γιου μας...




Στη Δικαιοσύνη κατά της Χρυσής Αυγής προσέφυγαν οι γονείς του 22χρονου Μάνου Καπελώνη ο οποίος είχε δολοφονηθεί μαζί με τον 23χρονο Γιώργο Φουντούλη έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο, από αγνώστους που...
τους πυροβόλησαν στο κεφάλι, σύμφωνα με το Έθνος.


Με αίτηση που κατέθεσαν στο Τμήμα Ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου της Αθήνας οι γονείς του Μάνου Καπελώνη και η αδερφή του, υποστηρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται το όνομα και την εικόνα του παιδιού τους για πολιτικές σκοπιμότητες τις οποίες χαρακτηρίζουν "ως απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του" και ζητούν από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο κόμμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ωστόσο μέχρι τότε η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα του Μάνου Καπελώνη.
Η πρόεδρος της υπηρεσίας απέρριψε χθες το αίτημα της οικογένειας του να απαγορευτεί προσωρινά στο κόμμα, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του 22χρονου.
Μεταξύ άλλων η οικογένεια Καπελώνη ζητεί επιπλέον την προσωπική κράτηση έξι μηνών του Νίκου Μιχαλολιάκου και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης.
 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: