Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών...


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star: Συνελήφθη ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών για χρέη προς το Δημόσιο
Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, ο αρχιμανδρίτης πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, για χρέη του ιδρύματος προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους…
4,5 εκατομμυρίων ευρώ! Αυτή τη στιγμή κρατείται στο Μεταγωγών στην Καβάλας και θα δικαστεί με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Όπως είχε αποκαλύψει το Star, με ευθύνη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα, καθώς η σύμβουλος ταμία του ιδρύματος, Παρασκευή Πραστάκου, της έδωσε αναλυτικά στοιχεία, πώς το Γηροκομείο έφτασε στο σημείο να εμφανίζεται με αμύθητη περιουσία, αλλά να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στα στοιχεία της κυρίας Πραστάκου, τα οποία είχε αποκαλύψει το Star, στο Γηροκομείο φαίνεται να υπάρχει κακοδιοίκηση και να γίνεται διασπάθιση χρήματος, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που έκλειναν πτέρυγες του Ιδρύματος, μειώνονταν δραστικά οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι έμειναν επί σχεδόν τρία χρόνια απλήρωτοι. Σχετική έρευνα είχε διεξάγει ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: