Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κουβέλης: Δεν θα είμαι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ...





Κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, βάζοντας έτσι ένα τέλος στις φήμες περί αυτόνομης καθόδου ή όχι στις εκλογές.


"Το πρόσφατο...
συνέδριό μας, το 3ο συνέδριό μας, αποφάσισε για την οργανωτική και πολιτική αυτονομία και αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς. Και από θέση αυτοτέλειας και αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ θα διεκδικήσουμε και την κάθοδό μας στις προσεχείς εκλογές και όποτε αυτές γίνουν", είπε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο Real FM.
Ο Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι η όποια "όποια μετεκλογική συνεργασία δεν μπορεί να είναι γενική και αόριστη. Πρέπει να είναι στη βάση συγκεκριμένου προγραμματικού περιεχομένου και προγραμματικής συμφωνίας. Είτε αυτό θα λέγεται ψήφος εμπιστοσύνης, είτε ψήφος ανοχής".
Και πρόσθεσε: "Η αφετηρία της απάντησής μου είναι από εκείνο που θέσατε. Αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θελήσει για παράδειγμα, αν καταταγεί πρώτη δύναμη, δεν σπεύδω ούτε να προφητεύσω, ούτε να εκτιμήσω, και ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης ή ψήφο ανοχής από τη ΔΗΜΑΡ. Σας είπα ευθέως ποια είναι τα προσδιοριστικά στοιχεία. Αν με καλούσατε να σας απαντήσω ποια επαφή και ποια συνάφεια υπάρχει μεταξύ του προγράμματος, της πολιτικής παρουσίας και της πολιτικής θέσης της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους ΑΝ.ΕΛΛ. θα σας έλεγα καμία". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: