Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Δεν υπήρξε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ» Δένδιας: Παρουσίασα πρόταση, όχι τελική ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά


Δένδιας: Παρουσίασα πρόταση, όχι τελική ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα

«Δεν είπα ότι οι προτάσεις θα προωθηθούν στη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για προεργασία η οποία δεν είχε συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ και για την οποία ούτε η τρόικα έχει ενημερωθεί. «Αλίμονό μου αν για κάθε θέμα στο οποίο εκφράζω άποψη πρέπει να προσυνεννοούμαι με το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι έχουν γίνει επαφές με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και πως η προεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Τα στεγαστικά δάνεια είναι κοντά στα 27 δισ. ευρώ. Εκεί, είχε αρχίσει μια εργασία και είχαν γίνει κάποιες άτυπες επαφές με τις συστημικές τράπεζες. Με δύο από αυτές. Δεν είχε γίνει ακόμη επαφή με τις άλλες και κατά την άποψή μου στο τέλος θα συμφωνήσουν όλες, όπως έγινε και με τα επιχειρηματικά δάνεια» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός υποστήριξε πως και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πρέπει να αποδεχθούν την πρόταση, λέγοντας πως αποτελεί «βαθύτατα ηθική» λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν» τόνισε.

«Αυτή είναι η πρόταση που θα κατέθετα στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στη Βουλή, εάν είχα μείνει (σ.σ. στο υπουργείο Ανάπτυξης)» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον Σκάι, ο υφυπουργός ΑνάπτυξηςΟδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε τα όσα αποκάλυψε χθες, Δευτέρα, ο Νίκος Δένδιας «προσωπικές απόψεις».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει διατυπωμένη ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και πως δεν υπάρχει συμφωνία στην κυβέρνηση για το ζήτημα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: