Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την επέλαση του χιονιά...


Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την επέλαση του χιονιάΕπελαύνει ο χιονιάς που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες, έντονες χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Από τις έντονες χιονοπτώσεις έχουν δημιουργηθεί...
πολλά προβλήματα. 

Προβλήματα στις εθνικές οδούς

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Βοιωτίας και του Ακραίφνιου διεξάγεται μετ’ εμποδίων, με νταλίκες να έχουν διπλώσει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος και πολλούς οδηγούς να περνούν όλη τη νύχτα ακινητοποιημένοι μέσα στα οχήματά τους. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στο νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Νεμέας από την έντονη χιονόπτωση, με τους οδηγούς να παραμένουν ώρες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους. Σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου και στα δύο ρεύματα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η είσπραξη των διοδίων ανεστάλη σε όλους τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου.

Στα λευκά τα βόρεια προάστια

Στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι το ύψος του Αγίου Πέτρου, ενώ διακοπή της κυκλοφορίας έχει επιβάλλει η τροχαία στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ. Στα λευκά είναι τα βόρεια προάστια.

Αποκλεισμένα χωριά στην Πελοπόννησο

Αποκλεισμένα παραμένουν πολλά χωριά στην Πελοπόννησο, με το χιόνι να πέφτει ακατάπαυστα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Αχαΐα. Τις τελευταίες δύο ώρες είναι σε εξέλιξη χιονοθύελλα στην κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σε ολόκληρη την ορεινή Πελοπόννησο η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Μακεδονία

Έντονα προβλήματα εντοπίζονται και στην Μακεδονία από τις χιονοπτώσεις. Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Μεγ. Λειβαδιών (νομός Κιλκίς), επαρχιακή οδό Βέροιας - Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από 19ο-26ο χλμ., παλιά εθνική οδό Θεσ/νίκης- Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 89ο-98,3ο χλμ., δημοτική Οδός Νάουσας- Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, από 10ο-17ο χλμ., επαρχιακή οδός Νάουσας-Σελίου, από 15ο - 20ο χλμ., επαρχιακή οδός Βέροιας-Δασκίου, απο 8ο μέχρι το 43ο χιλιόμετρο,, επαρχιακή οδός Βέροιας-Κωστοχωρίου, από την οδό 25ης Μαρτίου έως το 13ο χιλιόμετρο, επαρχιακή οδός Βέροιας-Τρίλοφου Φυτείας, από 5,300χ/θ έως 13,800χ/θ (νομός Ημαθίας), Εθνική οδός Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, Παλιά Εθνική Οδός Θεσ/νίκης- Ιερισσού, (μέσω Χολομώντα), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Πλανών, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Γερακινής, εντός Δ.Δ. Πολυγύρου, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Καλυβών, (μέσω Πατελίδας), εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, από 65ο έως 90ο χλμ., επαρχιακή οδός Παλαιοχωρίου-Μ.Παναγίας, (θέση Χονδρό Δέντρο), επαρχιακή οδός Νεοχωρίου-Βαρβάρας, επαρχιακή οδός Αρναίας - Σταυρού, παλιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (Αρναία-Ταξιάρχη), διασταύρωση Βάβδου, προς Βάβδο, παλιά διασταύρωση Αγ.Προδρόμου (51ο χλμ.), πρώτη διασταύρωση Γεροπλάτανου (56ο χλμ.), διασταύρωση Σανών-Δουμπιών (53,5ο χλμ.) προς Σανά (νομός Χαλκιδικής).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται εξάλλου, η κίνηση των οχημάτων στις παρακάτω περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας: επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο-31ο χλμ.,επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο-25ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο-28ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο-50ο χλμ. (νομός Καστοριάς), Εθνική οδός Γρεβενών-Τρικάλων από 5ο χλμ έως 40 χλμ., επαρχιακή οδός Ελασσόνας-Δεσχάτης-Καλαμπάς από 32ο έως 50ο χλμ,επαρχιακή οδός Δεσχάτης-Καρπερού, εθνική οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης-Καλαμπάκας, από 32ο έως 50ο χλμ., επαρχιακή οδός Δεσκάτης-Καρπερού, σε όλο το τμήμα της οδού, επαρχιακή οδός Γρεβενών - Μετσόβου, από 12ο χλμ έως 40ο χλμ., επαρχιακή οδός Γρεβενών-Πολυνερίου, από 10ο χλμ έως 19ο χλμ., επαρχιακή οδός Κηπουρείου-Καλλιθέας (νομός Γρεβενών). Στο νομό Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με αλυσίδες, εκτός από από την εθνική οδό Φλώρινας-Κοζάνης, από το 28ο χλμ (μέχρι όρια της παλιάς εθνικής οδού Κοζάνης και Πέλλας),καθώς και την πεδινή περιοχή Αμυνταίου.

Κλιμακώνεται ο χιονιάς

Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -12 έως 3 στη βόρεια Ελλάδα, -3 έως 10 στη δυτική Ελλάδα, -6 έως 12 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα βορειοανατολικά έως 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: