Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Επιτίθενται σε ΓΑΠ – Κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ…


ÄÅËÖÏÉ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÄÉÁËÏÃÏÕ ÃÉÁ ÔÑÉÔÏÂÁÈÌÉÁ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ
Την Παρασκευή το νέο κόμμα Παπανδρέου...
Ο κύβος ερρίφθη. Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα ανακοινωθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας, με επικρατέστερη ως αυτή την ώρα ημερομηνία, την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου. 
Και όμως...
στο ΠΑΣΟΚ δεν λένε να το πάρουν απόφαση. Ο ένας μετά τον άλλο, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, επιτίθενται στον πρώην πρωθυπουργό «προειδοποιώντας» τον για τα «δεινά» που θα φέρει μία τέτοια πρωτοβουλία. Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγα τα στελέχη του, που βάζουν τώρα …νερό στο κρασί τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.

Για «ιστορικό ατόπημα» κάνει λόγο τώρα ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, σχολιάζοντας τη δημιουργία κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Νομίζω ότι είναι μία επιλογή που έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και ελπίζω ότι δεν θα το κάνει (…) Θα ήταν μία μελανή σελίδα στην πορεία του που θα τον συνοδεύει από δω και πέρα για πάντα, το να διασπάσει την παράταξη μέσα στην οποία γεννήθηκε», απειλεί.

Την αντίθεσή του με μία τέτοια κίνηση επανέλαβε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για διάσπαση της παράταξης και επισείοντας τον κίνδυνο το ΠΑΣΟΚ στο εξής να νοείται ως «καρικατούρα» και αντί τα στελέχη του να ρωτούνται για την πατρίδα στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το ενδιαφέρον κοινωνίας και ΜΜΕ να εξαντλείται στα εσωκομματικά του ζητήματα. Στο επιχείρημα δε, του Θάνου Μωραΐτη ότι «λένε να μη διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ αυτοί που το διέσπασαν», το μόνο που βρήκε να αντιτάξει ήταν ότι εκείνος διαγράφηκε και πως ουδέποτε πήγε σε εκλογές με άλλον φορέα…

Τη …βεβαιότητά του ότι κανείς δεν θα διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωσνσταντινόπουλος. «Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 35 χρόνια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το ’81, 25 χρόνια Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, 8 χρόνια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός της χώρας και λέγεται και Παπανδρέου, μετά από τόσα χρόνια, θα φτιάξει ένα κόμμα. Ξέρετε, τα κόμματα δεν είναι μια οικογενειακή υπόθεση ή μια ατομική υπόθεση που γίνονται για ένα γινάτι», είπε, σημειώνοντας με νόημα ότι «δεν γίνεται με προσωπικά ζητήματα να κάνουμε πολιτική»…

Και ενώ η επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, είναι καθολική, εντύπωση προκαλεί η αλλαγή στάσης από ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τις εκλογές μπορεί να δημιουργηθούν όροι συνεργασίας, όπως συνεργαστήκαμε και με τη ΝΔ», δήλωσε χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης, παρά την ‘γραμμή’ του ΠΑΣΟΚ περί ψήφου ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον χρειαστεί και προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση στην χώρα την επαύριο των εκλογών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, επικαλούμενος εντός γραμμής εκείνος, την ανάγκη κυβερνήσεων εθνικής ενότητας και πάντως συνεργασίας του μεγαλύτερου δυνατού εύρους πολιτικών δυνάμεων στην χώρα προς αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Τον ‘χορό’ τέτοιων δηλώσεων πάντως, είχε ανοίξει από τη Δευτέρα ακόμα ο Παναγιώτης Ρήγας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοήσει ότι πρέπει να λειτουργεί μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια και στα θεσμικά πλαίσια που λειτουργούν όλες οι χώρες που ανήκουν στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, τότε προφανώς μπορούμε να συνεργαστούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: