Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ...


Την ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης,Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε σημερινές τηλεοπτικές του δηλώσεις..
Ο κ. Μπαλτάκος, μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, αποκάλυψε πως το κόμμα αυτό θα ονομάζεται «Ρίζες» και όταν ανακοινωθεί, αυτό θα γίνει, για να καλύψει το «κενό» στον χώρο της Δεξιάς, ενώ θα βρίσκεται «πολύ κοντά στην ορθόδοξη παράδοση του ελληνικού λαού». Οπως εξήγησε, ο λόγος που υπάρχουν σκέψεις για αυτό το όνομα είναι γιατί όσοι βρίσκονται σε συζητήσεις για το νέο αυτό κόμμα πιστεύουν στην παράδοση και στις παραδόσεις του ελληνικού λαού.


Σύμφωνα με το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας οι «Ρίζες», ακόμη, στοχεύουν στη συσπείρωση πολιτών από τα σώματα ασφαλείας, το στρατό, την εκκλησία, θρησκευτικές οργανώσεις κ.ά.. Οπως τόνισε, όσοι βρίσκονται σε συζητήσεις για τις «Ρίζες» δε στοχεύουν στο να κάνουν κακό στην παράταξη της ΝΔ ή στη χώρα, αν και ο κ. Μπαλτάκος στις δηλώσεις του επέκρινε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που, σύμφωνα με την άποψή του, παρεκκλίνει από τις αρχές της λαϊκής Δεξιάς και δεν ήταν ποτέ Δεξιά, αλλά κεντροδεξιό κόμμα.

«Λόγω των συνθηκών και της συγκυβέρνησης η ΝΔ αναγκαστικά κινείται προς πιο κεντρώα σχήματα, χάνοντας τη δεξιά της πτέρυγα», σχολίασε σχετικά, προσθέτοντας πως «ο κ. Σαμαράς δε μπορεί και δε μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό».


«Η γνώμη μου ήταν πως θα έπρεπε λίγο πριν τα προηγούμενα Χριστούγεννα να έχουμε στραφεί τουλάχιστον επικοινωνιακά εναντίον της Τρόικας, δηλαδή από τη χρονική στιγμή που πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα», συνέχισε. «Διότι τα κόμματα που είναι πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία έχουν όλα αντιμνημονιακό λόγο. Οταν εμείς επιμέναμε στο μνημονιακό λόγο, χάναμε προς τα δεξιά μας ψήφους, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να φτάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, η διαφορά, η οποία υπάρχει τώρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι έχουμε χάσει τη δεξιά μας πλευρά», συνέχισε.

Ο ίδιος επανέλαβε πως η κίνηση αυτή δεν έχει σκοπό να χτυπήσει τον Σαμαρά και εξήγησε πως «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν ή ανήκαν στον δικό μας χώρο και επειδή δεν θέλουν να ψηφίσουν το Α ή το Β κόμμα σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Εμάς δε μας αρέσει αυτό. Είναι κάτι που ο κόσμος δεν το σκέφτεται», σημειώνοντας στην ουσία πως ο πραγματικός λόγος είναι να κόψει ψήφους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει ετοιμότητα. Υπάρχουν τα πάντα. Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή», σημείωσε -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζοντας πως όλα είναι έτοιμα για το νέο κόμμα, που θα ανακοινωθεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_86.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: