Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Διαλύουν και την Παιδεία: Επιστρέφει η επετηρίδα, καταργείται το ΑΣΕΠ


16080713_EVM98_BOYLH_PAIDEIA1.limghandler
Η εκπαίδευση επιστρέφει στην επετηρίδα! Την κατάργηση του ΑΣΕΠ στην Παιδεία προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο κ. Κουράκης δήλωσε στους συνδικαλιστές ότι, ύστερα από διάλογο, θα θεσμοθετηθεί νέο σύστημα μοριοδότησης για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, «που θα υπηρετεί την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, ενώ δεν θα απαξιώνει τα πτυχία που χορηγούν τα πανεπιστήμια».
Ο κ. Κουράκης σήκωσε το βάρος της πρώτης συνάντησης με το προεδρείο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας του δημόσιου τομέα, καθώς ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς απεχώρησε σύντομα από τη συνάντηση, ενώ εντύπωση έκανε σε συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ η στάση του Δημήτρη Χασάπη, προοριζόμενου για τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου.
Ο κ. Χασάπης έδειχνε να χάνει εύκολα την ψυχραιμία του στα σημεία-«αγκάθια» της συζήτησης. Αλλωστε, οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων.
Συγκεκριμένα, τους ελέχθη:
- Η δημοσιονομική στενότητα δεν επιτρέπει να δοθούν αυξήσεις. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί απώλεια εισοδήματος έως 45%.
- Δεν μπορεί να γίνει μείωση του ωραρίου των καθηγητών στα επίπεδα προ του 2013, όταν αυξήθηκε κατά δύο ώρες. (Πρόκειται για αθέτηση προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ).
- Θα είναι δύσκολο να καλυφθούν, με νέες προσλήψεις, όλα τα κενά δασκάλων και καθηγητών την επόμενη σχολική χρονιά.
- Η ηγεσία του υπουργείου εκλήθη να απολογηθεί για τον Γιάνη Βαρουφάκη ως προς τη βαρύτητα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Ενώ η ίδια επιθυμεί η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη κάθε εκπαιδευτικού να μη συνδέεται με το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, το κείμενο διαπραγμάτευσης προς ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ δεν το αποσαφηνίζει.
- Θα επαναλειτουργήσουν αυτόνομα τα σχολεία που συγχωνεύθηκαν για λόγους εξοικονόμησης πόρων.
- Θα επιστρέψουν στην εκπαίδευση οι διαθέσιμοι καθηγητές τεχνολογικής εκπαίδευσης με ρύθμιση, προς το τέλος Μαρτίου.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: