Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Προανήγγειλε τρία νομοσχέδια και μια εξεταστική για τα Μνημόνια ο Τσίπρας


ypourgiko-sumboulio
Η χώρας μας βγαίνει από την πραγματική διαπραγμάτευση έχοντας ανακτήσει την αξιοπρέπεια της, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του υπουργικού συμβούλιου.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως με τη συμφωνία του Eurogroup έκλεισε ένας πρώτος κύκλος σκληρής και επίμονης διαπραγμάτευσης και πως η χώρα μας βγαίνει από την πραγματική διαπραγμάτευση έχοντας ανακτήσει την αξιοπρέπεια και την ισοτιμίας της και έχοντας πετύχει τους βασικούς προκαταρκτικούς στόχους που είχε θέσει.
«Τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε τη κατάθεση τη Δευτέρα το πρωί του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης που θα αφορά μέτρα για αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης το οποίο χαρακτήρισε «πρώτιστο χρέος και καθήκον».
«Συμβολικά προτείνω αυτό να είναι το πρώτο νομοσχέδιο» είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι στο σχέδιο θα προβλέπεται δωρεάν ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά, η ρύθμιση για πρόγραμμα στέγασης σε 30.000 δικαιούχους, η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο, άρση του διαρκούς αυτοφώρου.
Παράλληλα, επανέρχεται αναδρομικά το καθεστώς για τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ για να παράγουν άμεσα όλα τα έννομα αποτελέσματα για καταλογισμό φόρων.
Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: