Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Να ενωθούμε ξανά… Κάλεσμα σε ενότητα του χώρου απευθύνει λίγες ώρες πριν από την σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Παντελής Οικονόμου.


6
Ζητώντας να συνταχθεί ο χώρος ώστε να αποκτήσει η παράταξη πολιτική έκφραση με υπολογίσιμη επιρροή και κεντρική θέση στο κομματικό φάσμα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να σταθεί στα πόδια της τόσο η παράταξη όσο και η χώρα, ο πρώην υπουργός καλεί με παρέμβασή του «να περιγράψουμε τον κοινό μας τόπο και τα όριά του, πολιτισμικά και πολιτικά, ώστε οι Έλληνες δημοκράτες να υπερβούμε μικρές αντιθέσεις και να ενωθούμε ξανά». Καλεί όλους να επαναλάβουν τις μεγάλες επιδιώξεις του χώρου, να ετοιμάσουν το δικό τους σχέδιο με συγκεκριμένες λύσεις σε λαϊκά προβλήματα, ιεραρχημένα ανάλογα με τη σημασία τους και να ζητήσουν την έγκριση του σχεδίου αυτού από τον λαό στις εθνικές εκλογές.
Θυμίζοντας την αρχή που έγινε έναν χρόνο πριν, στις 8 Μαρτίου 2014, με την «Εκκίνηση» ως πρόταση δημοκρατικής λύσης της πολιτικής δυσκολίας του χώρου, σημειώνει τώρα πως «η Εκκίνηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, τη βάση και τα στελέχη του, όπως επίσης δεν μπορεί να γίνει και χωρίς άλλα σχήματα και πρόσωπα του χώρου». Προσοχή όμως. «Η Εκκίνηση γίνεται με το ΠΑΣΟΚ. Δεν γίνεται όμως από το ΠΑΣΟΚ», προειδοποιεί. Όπως και από κανέναν άλλο. Και θα συναντήσει αντιδράσεις. «Αν έχουμε όμως το νου μας, είναι στο χέρι μας να τις υπερνικήσουμε», λέει.
Και αν εισακουστεί, μπορεί και να υπάρξει ελπίδα για τον χώρο…
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: