Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος Κουβέλης: Συνέδριο και νέα ηγεσία στη ΔΗΜΑΡ


Ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε στην συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος που συνεδριάζει στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, την διεξαγωγή συνεδρίου, τον Μάϊο, για να αποφασίσει το μέλλον της και να εκλέξει νέα ηγεσία καθώς ο ίδιος πρόκειται να αποχωρήσει.
kouvelis
Ο κ. Κουβέλης παραδέχθηκε ότι, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό για τη ΔΗΜΑΡ, δημιούργησε απογοήτευση και πλέον είναι οριακή η κατάσταση για τη βιώσιμότητά της. Οι βασικές ιδέες της Δημοκρατικής Αριστεράς, είπε, όπως διατυπώθηκαν στην ιδρυτική διακήρυξη «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός - Αριστερός Ευρωπαϊσμός - Μεταρρυθμιστική Στρατηγική - Οικολογική Εγρήγορση», παραμένουν αναγκαίες για την προοδευτική κοινωνική εξέλιξη.
«Κρίσιμη παράμετρος για την εκλογική μας καθίζηση ήταν ότι η πλειονότητα των πολιτών εκτίμησε ως ανεπιτυχή τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση», είπε πώς ήταν μιά εκ των βασικών αιτιών της εκλογ8ικής αποτυχίας της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε: «Προσωπικά, νοιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου».
Σχετικά με τη συμφωνία-συμβιβασμό της κυβέρνησης με τους εταίρους ο κ. Κουβέλης την εκτίμησε ως θετική αλλά πρόσθεσε έιναι αδύνατο να υπάρχει βιώσιμη λύση για τη χώρα χωρίς να υπάρξει ολοκληρωμένη απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς.
Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, υπέβαλε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποδίδοντας την εκλογική αποτυχία της ΔΗΜΑΡ στο ότι παρέμενε αρχηγικό κόμμα και κυρίως γιατί τα ηγετικά της στελέχη είχαν και έχουν ακόμη προσωπικές στρατηγικές.
«Υπάρχουν δύο περιπτώσεις από εδώ και στο εξής, η μία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να ασκεί την πολιτική που ασκεί σήμερα και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να βρω τον λόγο συνέχισης ύπαρξης του κόμματος. Για να είμαι ξεκάθαρος, αυτό θεωρώ ως πιο πιθανόν να συμβεί. Υπάρχει όμως και η περίπτωση στο μέλλον, της ρήξης, εξόδου από ευρώ και μίας νέας εθνολαϊκής συμμαχίας. Τότε θεωρητικά θα είχε νόημα η ύπαρξη της ΔΗΜΑΡ. Όμως και σε αυτή την περίπτωση η κοινωνία δεν θα στραφεί στην ΔΗΜΑΡ καθώς έχει απαξιωθεί μετά τα εκλογικά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: