Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Τα «γυρίζει» τώρα ο Κατρούγκαλος: Οι απολυμένοι δεν επιστρέφουν όλοι στις παλιές θέσεις


katrougalos1--4-thumb-large
Αλλαγές «σε βάθος», με τη δημιουργία ενός κράτους που θα παρέχει «δίχτυ ασφαλείας» στους δημοσίους υπαλλήλους και με δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή της αξιολόγησης του προσωπικού, που θα έχουν ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου, εξαγγέλλει με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. «Σε ένα εξάμηνο θέλω να έχω τελειώσει με όλα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το momentum», λέει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του, μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- οι ανακλήσεις των απολύσεων και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέχρι τον Αύγουστο και θα αφορά τη συνολική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και την αξιολόγηση.
Παράλληλα, ο υπουργός σκοπεύει να εφαρμόσει κινητικότητα δύο ταχυτήτων, μία για τους διαθέσιμους που θα επαναπροσληφθούν και μία συνολική για όλο το Δημόσιο όταν θα έχει γίνει πλήρης καταγραφή θέσεων και αναγκών. Αλλαγές όμως αναμένονται και στον ρόλο του ΑΣΕΠ, το οποίο είναι σημαντικό, αλλά «πολλές φορές αργό».
Επιπλέον, για το όστος για την επαναπρόσληψη των απολυμένων ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει: «Προσπαθούμε να κόψουμε απ’ όπου μπορούμε. Κακά τα ψέματα όμως, πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί το κονδύλι που έχει προβλεφθεί για τις 15.000 προσλήψεις του 2015. Θα χρειαστούν περίπου 24 εκατ. ευρώ. Να σας ενημερώσω ότι οι υπάλληλοι δεν θα επιστρέψουν αναγκαστικά στις παλιές τους θέσεις.
Θα κάνουμε μια μίνι εθελοντική κινητικότητα για να καλύψουμε τα άμεσα κενά και σε βάθος εξαμήνου θα εφαρμόσουμε κινητικότητα για όλο το Δημόσιο».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: