Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Δηλώσεις μετά το Eurogroup Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα για να πάρει χρηματοδότηση


«Όσο η Ελλάδα δεν ολοκληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα δεν θα πάρει καμία νέα χρηματοδότηση. Καμία» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
schauble1
«Θεωρώ πολύ δύσκολο να εξηγήσει αυτή η κυβέρνηση (σσ. η ελληνική κυβέρνηση) το πρόγραμμα που υπέγραψε στους ψηφοφόρους που την επέλεξαν» συνέχισε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε Γερμανούς και άλλους δημοσιογράφους.
Με αυτές τις δύο φράσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέμεινε στη γραμμή που ανέπτυξε και η Άνγκελα Μέρκελ: Για το Βερολίνο η αλληλεγγύη προϋποθέτει την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί.
Ενέχει όμως και ένα στοιχείο προειδοποίησης η δήλωση του κ. Σόιμπλε. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα, και πάντως πριν τον Ιούλιο του 2015, θα χρειαστεί κεφάλαια για να αποπληρώσει δάνεια ύψους 5,2 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ (μέχρι τον Ιούνιο) και ακόμη 6,7 δισ.ευρώ προς την ΕΚΤ (τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους δανειστές.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: