Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα για την ομιλία του στον ΟΟΣΑ «Δεν έχουν αίσθηση των διεθνών διαδικασιών»


Άστραψαν και βρόντηξαν στο ΠΑΣΟΚ ακούγοντας τον πρωθυπουργό να ξεδιπλώνει το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο για την χώρα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
pasokXT1
«Η ομιλία του κ.Τσίπρα στον ΟΟΣΑ δείχνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία αίσθηση των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών», λένε, παρατηρώντας μόνο ένα «επικοινωνιακό παιχνίδι», πίσω από το οποίο κρύβεται απουσία σχεδίου για την χώρα, και στο οποίο μάλιστα εκτιμούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εντάξει και τον ΟΟΣΑ.
Παρατηρώντας ότι τις τελευταίες 50 ημέρες επιδεινώνονται όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα αποδυναμώνεται η διεθνής θέση της χώρας, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντί να κερδίσει χρόνο –όπως διατείνεται- χάνει πολύτιμο εθνικό χρόνο.
«Στα σοβαρά νομίζουν ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα μπορούσε να υποκαταστήσει την αξιολόγηση της τρόικας (θεσμών!) και τις τελικές αποφάσεις του Εurogroup ; Στα σοβαρά νομίζουν ότι η αξιολόγηση του ΔΝΤ για την εκταμίευση των δικών του δόσεων θα μπορούσε να υποκατασταθεί από τον ΟΟΣΑ;», ρωτούν μεταξύ άλλων στο ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και πως δεν θα έπρεπε καν να παρουσιάζονται ως εφικτά στους πολίτες.
Στην Χαριλάου Τρικούπη  μάλιστα, αναρωτιούνται αν στην κυβέρνηση γνωρίζουν τον κύκλο των χωρών που μετέχουν στον ένα και τον άλλο οργανισμό ή απλά αντιφάσκουν μέσα στην ‘μυθολογία’ τους για δήθεν διεθνείς συμμαχίες.
Ακόμα πιο σφοδρή κριτική όμως, ασκούν προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως με την επίσημη δήλωσή του χθες ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, αποκλείει την εκταμίευση χρημάτων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς την Ελλάδα, όπως τουλάχιστον ορίζει το ίδιο το καταστατικό λειτουργίας του ΔΝΤ.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: