Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αποκάλυψη – σοκ: Η κυβέρνηση σκέφτεται να μην πληρώσει για δύο μήνες μισθούς στο Δημόσιο;


Resizer
Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη και βασικό μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα Έλενα Παναρίτη.
Όπως αναφέρει το capital.gr  “όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες” φαίνεται οτι οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα με παράξενο τρόπο… Τότε φαίνεται ότι χρειάζεται ομοψυχία και δύναμη από την ελληνική πλευρά, υποστηρίζει η σύμβουλος του Υπ. Οικονομικών.
Αυτά ανέφερε η σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων.
Η αναφορά της κ. Παναρίτη, έγινε με αφορμή την κριτική που άσκησε για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι δανειστές την ελληνική κρίση.
“Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες“, σημείωσε η σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ.
Αυτό βεβαίως που δεν ξεκαθάρισε η Παναρίτη είναι εάν η Κυβέρνηση, σκέφτεται ως επιλογή την ολιγόμηνη στάση πληρωμών μισθών στο Δημόσιο, σε περίπτωση που υπάρχει πλήρες αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: