Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Βόμβες Φλαμπουράρη για συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά...


... εκλογές, ποινικές ευθύνες για μνημόνιο...
Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά, ή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εφόσον χρειαστεί, προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ κλείνει τη φημολογία περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. 
Ο... 
υπουργός Επικρατείας, , σε συνέντευξή του στην «RealNews», αναφέρει μεταξύ άλλων:

Βεβαίως, να φωνάξει τον κ. Σαμαρά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να τους ενημερώσει και να συζητήσουν. Ή, εάν χρειαστεί, να προχωρήσουμε και σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, γιατί όχι;

Ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο, ενώ επαναφέρει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, αναφερόμενος στη συζήτηση που θα υπάρξει με τους εταίρους το επόμενο διάστημα:

Αν δεν δώσει λύση (σσ. η συζήτηση για το χρέος) και χρειαζόμαστε πάλι δάνειο για να απληρώνουμε τα προηγούμενα δάνεια, δεν είναι λύση. Δεν θα καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση, που ούτως ή άλλως δεν θα είναι αποδεκτή, διότι δεν λύνει το πρόβλημα.

Πάντως, δηλώνει αισιόδοξος για την εξεύρεση συμφωνίας και ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά λύση έξω από την ευρωζώνη.

Εμείς ζητούμε λύση μέσα στην ευρωζώνη και νομίζω ότι θα την πετύχουμε. Από αυτά που έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι, φαίνεται πως θα πετύχουμε λύση. Όχι 100% αυτή που εμείς θέλουμε, αλλά σίγουρα μία που θα διευκολύνει την κατάσταση» υπογραμμίζει, ενώ σημειώνει ότι το ενδεχόμενο εκλογών είναι μεν στο τραπέζι,  αλλά «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ούτε χρειάζονται εκλογές.

Ο υπουργός Επικρατείας παρέχει στήριξη στον Γιάνη Βαρουφάκη και στις επιθέσεις που δέχθηκε από το Βερολίνο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών.

Δεν θα κάνουν οι Γερμανοί ό,τι θέλουν. Αυτό είναι σαφές. Θέμα Βαρουφάκη ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η εξεταστική για το μνημόνιο θα γίνει για να μάθει ο κόσμος πώς μπήκε σε αυτό η Ελλάδα, εκτιμώντας πάντως ότι «δεν υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Εμένα τουλάχιστον ούτε που περνούν από το μυαλό μου ποινικές ευθύνες».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να πωληθεί η δημόσια περιουσία, «ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια, ούτε ο σιδηρόδρομος», σημειώνοντας ωστόσο ότι θα υπάρξει αξιοποίηση με τη συμμετοχή του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: