Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Με φόντο δηλώσεις για τον Β.Σόιμπλε Πυρά Σουλτς κατά Καμμένου, «λάθος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»


Πυρά Σουλτς κατά Καμμένου, «λάθος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
«Θεωρώ ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν λάθος, και το είπα ξεκάθαρα στον Αλέξη Τσίπρα» λέει ο Σουλτς   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βερολίνο
Ο σχηματισμός συνασπισμού με τους ΑΝΕΛ «ήταν λάθος»: Αυτό διαμήνυσε, κατά δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή.

Ο γερμανός Σοσιαλδημοκράτης δηλώνει στην κυριακάτικη FAZ: «Θεωρώ τον τωρινό συνασπισμό [στην Αθήνα] της Αριστέρας με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστικές λάθος», πράγμα που «είπε ξεκάθαρα», όπως δηλώνει, και στον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα για τον Πάνο Καμμένο, ο Σουλτς εκφράζεται με αρκετά επικριτικό τόνο λέγοντας πως «ταύρος σε υαλοπωλείο θα ήταν καλύτερος διπλωμάτης» από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

Η εφημερίδα σημειώνει τις αναφορές του έλληνα υπουργού Άμυνας πως η Αθήνα «θα έδινε χαρτιά σε μετανάστες εάν δεν λάμβανε οικονομική στήριξη» αλλά και σε νέα σχόλιά του στη συνέντευξη στην Bild γύρω από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

O Π.Καμμένος είχε αναφέρει στη συνέντευξή του πως «εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε ότι ο κύριος Σόιμπλε έπρεπε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του λόγω της εμπλοκής του σε οικονομικό σκάνδαλο, αλλά σήμερα είναι παρ' όλα αυτά υπουργός Οικονομικών».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: