Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

O Μητρόπουλος παραδέχεται πως η χώρα είναι σε χειρότερη θέση: “Είμαστε υπό διπλή επιτήρηση”


f2a5ca32e19dea95646e1ec1095e05bd
“Οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, εκτιμώντας ότι η διπλή επιτήρηση τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο που προέκυψε από την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης δεν είναι καλή εξέλιξη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Real, ερωτηθείς σχετικά με το πώς βλέπει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, ανέφερε:
«Αυτό το σύστημα διπλής επιτήρησης, πολιτικό και τεχνικό δεν είναι η καλύτερη των εξελίξεων, εκεί που πήγαμε να αποφύγουμε τον έλεγχο. Έχουμε πολιτικό έλεγχο. Εχουμε Λαγκάρντ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και έχουμε τεχνικό έλεγχο.
Φαίνεται ότι οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση, σε αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι επιζητούσε η κυβέρνηση και θα προήγαγε το ελληνικό ζήτημα στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα.
Αρα, λοιπόν, το να έχουμε και πολιτικό έλεγχο – τον έλεγχο των θεσμών –και υπαλληλικό έλεγχο, τεχνικό σημαίνει ότι οι δανειστές συνεχίζουν να βλέπούν σκληρά την υπόθεση της χώρας.
Θεωρώ ότι ο Σόιμπλε, πέρα από τα προσωπικά, απαξιωτικά, πολεμικά στοιχεία, τα οποία έχει και το ύφος του και ο λόγος του, έχει αναλάβει όλη τη νεοφιλελεύθερη “λάντζα” για τιθάσευση των λαών του Νότου.
Συνεπώς, δεν βλέπω να γίνονται ηπιότεροι οι δανειστές, βλέπω να σκληραίνουν οι δανειστές, γι’ αυτό και από εμάς απαιτείται ψυχραιμία, ενιαίος λόγος, στήριξη της κυβέρνησης, γιατί θα έχουμε σκληρότερη αντιμετώπιση τους επόμενους μήνες.
Δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνιών κλπ. Άλλωστε, όλα τα κυρίαρχα ρεύματα του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στην κυβέρνηση, άρα, λοιπόν, θέτω θεωρητικότερα κάποια ζητήματα. Το σύστημα διπλής τρόικας, διπλού ελέγχου, διπλής επιτήρησης είναι αυτό το οποίο με έχει στεναχωρήσει σε θεωρητικό επίπεδο, τις τελευταίες μέρες».
Κληθείς να σχολιάσει εάν η πορεία της διαπραγμάτευσης μέχρι τώρα προοιωνίζεται μια καλή συμφωνία, ο κ. Μητρόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Εύχομαι η κυβέρνηση, όπως πιστεύω, να μην έχει υπογράψει τετράμηνη παράταση αντίστοιχου περιεχομένου και δεσμεύσεων με αυτήν τη δίμηνη παράταση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και την είχε φέρει στη Βουλή.
Εύχομαι όποια σύμβαση, όποιων δεσμεύσεων να μην έρθει, για να μην πάρει κύρος κοινοβουλίου, άρα το ανώτατο κύρος δεσμευτικό σε βάρος της χώρας.
Υπό αυτήν την έννοια αν κυρωθεί αντίστοιχου περιεχόμενου με τη δίμηνη παράταση, θα υπάρξουν και μέτρα και έλεγχος και ενδεχομένως συμφωνία, λέω αν συμβεί, με μέτρα».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: