Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Περισσότεροι από 2.000 οι νεκροί του σεισμού στο Νεπάλ...


Ξεπερνούν τους 4.000 οι τραυματίες.
Συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)...
 Οι προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων συνεχίζονται  μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στo Νεπάλ και...
τις γειτονικές χώρες, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, ενώ συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί.   
Ο πιο ισχυρός σεισμός των τελευταίων 81 ετών στη χώρα, προκάλεσε επίσης ζημιές στα γειτονικά κράτη της Ινδίας και του Μπαγκλαντές, καθώς και χιονοστιβάδες στο Έβερεστ.

Μόνο στο Νεπάλ, ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στους 1.953 νεκρούς και 4.718 τραυματίες, ενώ τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, 17 στο Θιβέτ και δύο στο Μπαγκλαντές. Οι αρχές του Νεπάλ θεωρούν βέβαιο ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν. 

Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν στο Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, όπου οι διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από τραυματίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους, μέσα στην παγωνιά και τη βροχή, καθώς πολλοί έχουν μείνει άστεγοι ενώ άλλοι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 
Ανησυχίες για τους κατοίκους των απομονωμένων αγροτικών κοινοτήτων, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, εκφράζει ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς η πρόσβαση στις περιοχές αυτές είναι πολύ δύσκολη ενώ τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν και η κατάσταση που επικρατεί μένει άγνωστη. 

Στον καταυλισμό βάσης του όρους Έβερεστ, όπου εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες ορειβάτες μετά τη χιονοστιβάδα, έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί 17 πτώματα, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο Νταν Φρέντινμπεργκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Google. Τουλάχιστον 1.000 ορειβάτες υπολογίζεται ότι βρίσκονταν στον καταυλισμό βάσης ή είχαν ήδη ξεκινήσει την αναρρίχησή τους όταν σημειώθηκε ο σεισμός.
  Ένας πολύ ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 6,7 βαθμών  της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε σήμερα το Νεπάλ και την Ινδία, προκάλεσε νέες χιονοστιβάδες στα Ιμαλάια. Από τον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ, ο ορειβάτης Άλεξ Γκάβαν έγραψε στο twitter ότι έχουν προκληθεί τρεις νέες χιονοστιβάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: