Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Μπλόκο Καραμανλικών στον Αβραμόπουλο – Όλο το παρασκήνιο


assets_LARGE_t_420_54457490
Τον απόλυτο έλεγχο των εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία επιδιώκει το ισχυρό Καραμανλικό λόμπι.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι έντονες παρασκηνιακές κινήσεις στενών συνεργατών του Κ. Καραμανλή σε πολιτικό και εκδοτικό επίπεδο που έχουν στόχο να μπλοκάρουν την επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου τόσο στη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση κατά την οποία τεθεί θέμα ηγεσίας, όσο και στην ηγεσία ενός νέου Κεντροδεξιού κόμματος.
Το στρατόπεδο των Καραμανλικών έχει πεισθεί ότι ο επίτροπος δραστηριοποιείται με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική πολιτική σκηνή και ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις που φιλοδοξούν να τον φέρουν στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής.
Γι’ αυτό οι στενοί συνεργάτες του Κ. Καραμανλή ανέλαβαν πρωτοβουλία να του κόψουν τις γέφυρες με βουλευτές της ΝΔ αλλά και εκδότες που βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή Αβραμόπουλου στην κεντρική πολιτική σκηνή ακόμα και με όχημα ένα καινούργιο κόμμα.
Οι παρεμβάσεις των Καραμανλικών έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα. Κάποιοι βουλευτές έκοψαν τα πολλά πάρε δώσε με το σύστημα Αβραμόπουλου ενώ κατά περίεργο τρόπο εμφανίστηκαν σε διάφορες εφημερίδες και επιθετικά σχόλια σε βάρος του επιτρόπου.
Βέβαια το μπλόκο των Καραμανλικών δεν πρόκειται να ακυρώσει τα σχέδια του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι μόνο η τακτική.
Δεν αποκλείεται δηλαδή ο επίτροπος να εγκαταλείψει το στόχο να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας για να μην προκαλέσει αντισυσπειρώσεις και να επιταχύνει τις κινήσεις για ίδρυση ενός νέου Κεντροδεξιού κόμματος το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από βαρόνους αλλά και χρέη.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: