Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Βαραίνει το κλίμα για τον Πανούση λόγω… ΜΑΤ


Δεν έφτανε το άρθρο του Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Τα Νέα», που έστρεψε την μισή κυβέρνηση –και το Μέγαρο Μαξίμου- εναντίον του, προχθές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δέχθηκε και… δεύτερο πλήγμα.
mat
O λόγος για την στάση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, συνεπικουρούμενες από… μεταλλωρύχους, προσέγγισαν το σημείο της συγκέντρωσης των διαμαρτυρόμενων κατοίκων, έριξαν χημικά, ενώ έπεσαν και μερικές «ψιλές». Βεβαίως, ο Πανούσης δεν ήταν εκεί, ούτε έδωσε σχετική εντολή, ωστόσο ως πολιτικά προϊστάμενος δέχθηκε πολλές παρασκηνιακές βολές και από μέλη της κυβέρνησης, αλλά και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκιδική, Κατερίνα Ιγγλέζη, δεν έκρυψε την οργή της για όσα έγιναν στις Σκουριές. «Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, γι' αυτό...», δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: