Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

«Ξεφουσκώνει» το κίνημα των Podemos στην Ισπανία


raxoi
«Ξεφουσκώνει» το κίνημα των Podemos στην Ισπανία, όπως δείχνει μια νέα δημοσκόπηση, για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που αναμένονται στην χώρα τον ερχόμενο Μάιο.
Τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε για την ισπανική εφημερίδα «El Mundo» δείχνουν ότι το Λαϊκό Κόμμα (PP) βρίσκεται στην πρώτη θέση με 32,8% σημειώνοντας, ωστόσο, σημαντική πτώση συγκριτικά με το 44,6% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2011.
Δεύτεροι έρχονται οι Σοσιαλιστές (PSOE) με επικεφαλής την Σουζάνα Ντίαζ συγκεντρώνοντας 20,7%, τρίτο το καινούριο κόμμα της Αριστεράς, Podemos, του Πάμπλο Ιγκλέσιας, που συγκεντρώνει τώρα ποσοστό 19,2% και τέταρτος ο κεντροδεξιός σχηματισμός Ciudadanos με 16,6%.
Σημειώνεται ότι ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς, όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα, παρά τις επικρίσεις που δέχεται μέσα από το κόμμα του.
«Θέλω να ξαναπροσπαθήσω να είμαι υποψήφιος και να ξαναπροσπαθήσω να είμαι επικεφαλής της κυβέρνησης», ανακοίνωσε στον δημόσιο ραδιοσταθμό RNE ο Ραχόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: