Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

“Αυτή η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο – Είμαστε σε αδιέξοδο”


image
Για πρώτη φορά μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή Online του Mega, με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο.
Για τα τελευταία γεγονότα ο Αντώνης Σαμαράς καυτηρίασε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Μάρδα για το πρόβλημα που υπάρχει με το χρηματοδοτικό κενό, λέγοντας πως τέτοιες δηλώσεις είναι καταστροφικές γιατί δίνεται η εικόνα της Ελλάδας που συνορεύει με τη χρεοκοπία. Δήλωσε πως η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο, λέγοντας πως η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, ενώ υπογράμμισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση τα έσπασε με την τρόικα για μισθούς και συντάξεις.
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως από τη σιγουριά που είχε ο κόσμος με την προηγούμενη κυβέρνηση, τώρα κάθε μέρα υπάρχει αγωνία εάν θα υπάρξουν τα λεφτά, επισημαίνοντας πως είναι απαραίτητο να υπάρξει μία συμφωνία. Όπως είπε, στον προϋπολογισμό του 2015 που έφτιαξε η προηγούμενη κυβέρνηση προβλεπόταν μία μικρή αύξηση στις κύριες συντάξεις και μία μικρή μείωση στις επικουρικές σε ποσοστό 4,4%, γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν όρθια τα ασφαλιστικά ταμεία.
Για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν ήταν αυτό που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και απλά το πλασάρει ως επιτυχία, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει 250 εκατομμύρια, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε 400 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε πως η δική του κυβέρνηση είχε δεχθεί μόνο την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6% στο 13%.
Για ένα πιθανό δημοψήφισμα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να σύρει τη χώρα έξω από το ευρώ και μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει από τώρα εάν ένα δημοψήφισμα είναι στα σχέδιά της. Μάλιστα, σημείωσε πως οι δανειστές δεν έχουν πάρει στα σοβαρά την κυβέρνηση γιατί όλοι έχουν υιοθετήσει το στυλ Βαρουφάκη, που το πρωί “μισούμε τους Γερμανούς και το βράδυ τους αγαπάμε”, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως υπάρχουν διαρκώς αντιφατικές δηλώσεις.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: