Σάββατο 18 Απριλίου 2015

«Άμεσα η προκαταβολή» στην Αθήνα για τον αγωγό Turkish Stream από τη Ρωσία ...

Ύψους μέχρι 5 δισ. ευρώ...
H συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό Turkish Stream πρόκειται να υπογραφεί στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, και μπορεί να φέρει άμεσα στα ελληνικά δημόσια ταμεία έως και 5 δισ. ευρώ, οπως...
αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Αγορά».

Τα κεφάλαια θα αποτελούν, αναφέρεται, προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης. Η συμφωνία, αναφέρεται, «θα υπογραφεί πιθανότατα την Τρίτη».  αναφορά γίνεται από ελληνική κυβερνητική πηγή κοντά στις συνομιλίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με τον έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, η απόφαση για την είχε ληφθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα.


Το ύψος της προκαταβολής προς την Αθήνα θα κυμαίνεται μεταξύ τριών και πέντε δισ. ευρώ. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό ανέφερε χαρακτηριστικά πως η συμφωνία «μπορεί να γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα». Το έργο του Turkish Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη αναμένεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι το 2019.

Το θεμα του αγωγού σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης (ΣΚΑΙ). Οπως είπε: «Ο αγωγός θα γίνει για να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας» και τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα όποια χρήματα δοθούν θα είναι προκαταβολή έναντι των κερδών που θα έχει η χώρα μας και θα πάνε για την ανάπτυξή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: