Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ενα κόκκινο γεράνι και ένα φιλί, το «καλημέρα» της Βίκυς στον Άκη...


Ενα κόκκινο γεράνι και ένα φιλί το «καλημέρα» της Βίκυς στον Άκη
-Διευθυντής Δρομοκαϊτειου για Σταμάτη: Περαιτέρω παραμονή της στο ψυχιατρείο, δεν βοηθάει.

-Καταθέτουν οι πρώην αρχηγοί των ΕΔ...
 Kατά την κατάθεση του στο δικαστήριο ο ψυχίατρος και διευθυντής του Δρομοκαϊτειου, Βασίλης Φωτόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων για την Βίκυ Σταμάτη, πως, έχει «εντονη...

αυτοκαταθλιπτική τάση. Εκρήξεις θυμού και οργής. Έντονη συναισθηματική αστάθεια. Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά».
Η κυρία Σταμάτη,  σύμφωνα με τον ψυχίατρο, πάσχει από «μείζονα κατάθλιψη» και πως «περαιτέρω παραμονή της στο ψυχιατρείο δεν βοηθάει, αφού πλέον η κατάσταση της ψυχικής υγείας της ασθενούς είναι σε στασιμότητα».

Ο κ. Φωτόπουλος κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει υποβάλλει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της -έχει καταδικαστεί σε 12ετη κάθειρξη σε πρώτο βαθμό για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 


Είναι η έκτη φορά που η σύζυγος του Τσοχατζόπουλου ζητεί την αποφυλάκισή της και η πρώτη μετά την απόδρασή της από το Ψυχιατρείο, στο οποίο όπως είπε ο ψυχίατρός της, νοσηλεύεται «άτυπα» από τις 26 Δεκεμβρίου του 2013.


Το φιλί


Νωρίτερα, προσερχόμενη στο δικαστήριο -που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την  υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο- η Βίκυ Σταμάτη μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα πλησίασε τον σύζυγό της και αφού του προσέφερε ένα κόκκινο γεράνι τον χαιρέτισε με ένα φιλί.


Η Βίκυ Σταμάτη, που έφτασε στο Εφετείο με ξεχωριστή μεταγωγή (λόγω του ότι κρατείται στο Δρομοκαϊτειο και όχι στον Κορυδαλλό), καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο ακροατήριο είναι ιδιαίτερα περιποιητική με τον σύζυγό της, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση.


«Πάσχει από μείζονα κατάθλιψη»


Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο ψυχίατρος κ. Βασίλης Φωτόπουλος διευθυντής στο Δρομοκαϊτειο ανέφερε ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου νοσηλεύεται άτυπα από τις 26 Δεκεμβρίου του 2013 με αναγκαστική νοσηλεία.


Όπως είπε στο δικαστήριο ο κ. Φωτόπουλος, η ασθενής παρουσιάζει «μια έντονη αυτοκαταθλιπτική τάση και διάφορες διαταραχές που είναι απότοκος της πάθησης».


Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμη πως η σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου «έχει μικροφοβία και αυτό την κάνει να έχει μια δύσκολη επαφή με το περιβάλλον» αφού «κανείς δεν επιτρέπεται να την αγγίζει».


Πρόεδρος: Μένοντας δηλαδή στη φυλακή επιδεινώνεται η κατάσταση της;


Ψυχίατρος: Έχει αυτοκαταστροφική τάση με συγκεκριμένο σχέδιο αυτοκτονικό, έχει ενοχές απέναντι στο παιδί της. Είναι προσωπικότητα πολύ σχολαστική, πολλές φορές δεν θέλει να βλέπει το παιδί της σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Έχει εκρήξεις θυμού και οργής, υπάρχει συναισθηματική αστάθεια. Τους τελευταίους τρεις μήνες υπάρχει πλήρη στασιμότητα στην εξέλιξη της. Υπάρχουν εκρήξεις θυμού και οργής με αποτέλεσμα η ζωή της να είναι δύσκολη.


Πρόεδρος: Για όλους δεν είναι δύσκολο;


Ψυχίατρος: Υπάρχει πυρήνας αυτοκτονικός εδώ


Πρόεδρος:Τι θα αλλάξει αν πάει σπίτι;


Ψυχίατρος: Η επαφή με το παιδί της, θα είναι σημαντικός παράγοντας θα αλλάξει την παρορμητικότητα της...


Πρόεδρος: Το ότι έφυγε εσείς πως μπορείτε να το εξηγήσετε;


Ψυχίατρος:Δεν είχε καμία λογική εξήγηση 


Πρόεδρος: Γιατί έφυγε από το ψυχιατρείο;


Ψυχίατρος: Η γνώμη μου είναι ήταν μια παρορμητική πράξη αυτοκαταστροφική θα έλεγα


Πρόεδρος: Έφυγε για κάποιο λόγο;


Ψυχίατρος: Η μόνη εξήγηση που έδωσε ήταν ότι ήθελε να δει το παιδί της...


Πρόεδρος: Λέτε ότι θα μετριαστούν τα φαινόμενα αν βγει;


Ψυχίατρος: Ναι. Έχει τη λογική του όλα ή τίποτα


Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Αυτό δεν είναι ασθένεια αυτό είναι θέμα χαρακτήρα


Ψυχίατρος: Είναι  διαταραχή προσωπικότητας που δείχνει ότι υπάρχει υποδομή για εκδήλωση διαταραχής


Φραγκίσκος Ραγκούσης (συνήγορος Βίκυς Σταμάτη): Από τι πάσχει η ασθενής; 


Ψυχίατρος: Πάσχει από μείζονα κατάθλιψη


Πρόεδρος: Τι ρωτήσατε γιατί έφυγε; 


Ψυχίατρος: Είπε ότι έφυγε για να δει το παιδί της


Πρόεδρος: Και γιατί είναι αυτοκαταστροφικό να πάει να δει το παιδί της;


Ψυχίατρος:Το θέμα είναι υπό ποιες συνθήκες έφυγε...Έφυγε νύχτα πέρασε μέσα από το δάσος. Έχουμε βρει πάρα πολλούς σε χαντάκια


Εισαγγελέας: Να αποφυλακιστεί ο Σαχπατζίδης 


Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του που κατέθεσε ο κατηγορούμενος Γ. Σαχπατζίδης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Καταθέτουν οι πρώην αρχηγοί των ΕΔ


Σήμερα, στο δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν οι Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων το επίδικο διάστημα.


Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακακουργημάτων, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Τσοχατζόπουλου και κάλεσε για κατάθεση τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999. Μέχρι στιγμής στο δικαστήριο έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: