Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ρωγμές σε κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ λόγω… Παναρίτη


panariti
Έντονες είναι οι αντιδράσεις που καταγράφονται και στην κορυφή της κυβέρνησης, αλλά και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, για τον διορισμό της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ. Η αρχή έγινε εντός του οικονομικού επιτελείου, αφού στη σχετική συζήτηση που είχαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Βαρουφάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «κόπηκε» στη μέση: Βαρουφάκης και Σταθάκης ψήφισαν υπέρ του διορισμού, ο Τσακαλώτος κατά και ο Δραγασάκης «λευκό».
Σημειωτέον ότι ακόμη και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, άφησε ένα «καρφί» για την επιλογή της στενής συνεργάτιδας του Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για την επιλογή Παναρίτη, σημείωσε: «Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο».
Ωστόσο, οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν εκτός κυβέρνησης. Ήδη από χθες το βράδυ, έντονη ήταν η αντίδραση της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφίας Σακοράφα, η οποία έγραψε στο twitter: «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια». Στη συνέχεια επανήλθε με νέο «τιτίβισμα»< γράφοντας: «Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο»
Να επανεξετάσει την απόφασή του το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε και ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αφού με δικό του tweet, τόνισε: «Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κας Παναρίτη για την εκπροσώπησή μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν».
Ο διορισμός Παναρίτη στο ΔΝΤ προφανώς και δεν άρεσε ούτε στην «Αριστερή Πλατφόρμα», αφού ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος είπε στον Alpha σήμερα το πρωί: «Δεν συμφωνώ με την παρουσία της κυρίας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ».
Φυσικά, την επιλογή Βαρουφάκη «ειρωνεύτηκε» και το ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι η Έλενα Παναρίτη αναδείχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου ως βουλευτής Επικρατείας –υπερασπιζόμενη δημοσίως με θέρμη το Μνημόνιο και την ανάγκη να προωθηθεί το… πρόγραμμα της τρόικας- συνέχισε την καριέρα της στον Ευάγγελο Βενιζέλο και μετά… είχε εκφράσει τη συμπάθειά της προς τον Αντώνη Σαμαρά.
Η Χαριλάου Τρικούπη συγχαίρει… σκωπτικά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την ανέδειξαν και την χαρακτηρίζει «εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
«Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου.
Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: