Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Θα λάβουν έως 120 ευρώ Ανοίγουν 1.000 καταστήματα τραπεζών για τους συνταξιούχους


Ανοίγουν 1.000 καταστήματα τραπεζών για τους συνταξιούχους
Φψτ. Nikos Libertas / SOOC  

Αθήνα
Το άνοιγμα 1.000 τραπεζικών καταστημάτων από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου και για τρεις μέρες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα ανάληψης, αποφασίσθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Ειδικότερα, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκε από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και για τρεις μέρες, να ανοίξουν περί τα 1.000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας.
Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύθηκαν να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.
Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα.
Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα και αναφορές διαβεβαιώνει τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα.
«Το δημοψήφισμα δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις -ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει την δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: