Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Πιο σκληροί οι όροι ενός νέου πακέτου προς την Ελλάδα


ImageHandler
Η Ελλάδα αναμένεται να στείλει αύριο νέα πρόταση στους Θεσμούς, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, λίγη μόνο ώρα μετά την ολοκλήρωση της νέας, έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών της Ευρωζώνης για την χώρα μας.
Ωστόσο, ο Γερούν Ντάισελμπολουμ προειδοποίησε ότι πλέον, οι όροι ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι σκληρότεροι, ενώ την ίδια ώρα ο ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας αποκάλυψε από την πλευρά του ότι η επέκταση του προγράμματος ή ένα «κούρεμα» δεν είναι εφικτά.
Σύμφωνα, με πληροφορίες, στο σημερινό Eurogroup συζητήθηκε το ενδεχόμενο να συμφωνηθεί ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα και αποφασίστηκε η επανάληψη της συζήτησης μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, αύριο, στις 6 το απόγευμα.
Κι όλα αυτά ενώ το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκπνέει τα μεσάνυχτα της 30ης Ιουνίου ώρα κεντρικής Ευρώπης (περίπου 01:00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ESM.
Ως αποτέλεσμα, η τελευταία δόση του EFSF των 1,8 δισ.ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την Ελλάδα και το πρόγραμμα των 10,9 δισ. από τον EFSF για την κάλυψη των πιθανών απωλειών από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ακυρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: