Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Αναζωπυρώνεται ο πόλεμος Παπανδρέου - Ρουμελιώτη...


papandreou
Ξαναφουντώνει ο «πόλεμος» μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, με αφορμή τα όσα είπε ο τελευταίος χθες κατά τη διαδικασία ακρόασής του από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου της χώρας, που...
συστήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
 Η τελευταία πάντως, επίσης δεν ξεφεύγει από τα πυρά του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών περιγράφει τον κ.Ρουμελιώτη,ως τον «άνθρωπο με τα πολλά πρόσωπα», στον οποίο η χώρα, εμπιστεύθηκε στις αρχέςτου 2010 την εκπροσώπησή της στο ΔΝΤ και άρα γνωρίζει πολύ καλά τις αγωνιώδειςκαι άνευ προηγουμένου προσπάθειες που έγιναν για να πειστούν διεθνείςοργανισμοί και κυβερνήσεις , ώστε να μην αφεθεί να καταρρεύσει η Ελλάδα.

Ενδεικτικόείναι το γεγονός ότι σε σειρά δηλώσεων του ιδίου στο παρελθόν, ο κ.Ρουμελιώτης εκθείαζετις προσπάθειες εκείνες ως εξής :

- Τον Νοέμβριο του 2010, δήλωνε: «δικαιώνομαι σιγάσιγά» από τα χειροπιαστά αποτελέσματα από την εφαρμογή μέχρι τότε του Μνημονίουκαι την αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «είναι η τελευταίαευκαιρία να λυθούν τα προβλήματα και να βρει το ρόλο της στο διεθνές γίγνεσθαι,αλλιώς θα βουλιάξουμε κυριολεκτικά».

- Το Δεκέμβριο του 2010, δήλωνε στο ρ/σ FLASH, ότι «η Ελλάδα προχωράειικανοποιητικά, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες, η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος τουγκρεμού, σερνόμασταν για δεκαετίες, ο Πρωθυπουργός (Γ. Παπανδρέου) επέδειξετεράστιο πολιτικό θάρρος που αναγνωρίζεται διεθνώς»

- Τον Φεβρουάριο του 2011, επικαλούνταν και παρουσίαζε μελέτες του ΔΝΤ,σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα ή άλλες χώρες της Ευρωζώνης δεν έπρεπε ναπροχωρήσουν σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους, διότι έτσι θα έκλειναν οιαγορές για πολλά χρόνια.

- Ακόμα και τον Σεπτέμβριο του 2011, εκθείαζε τα αποτελέσματα τηςδημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησηςΠαπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι καμία χώρα δεν έχει υλοποιήσει πρόγραμμα σεποσοστό πάνω από 70% όπως έχει κάνει η Ελλάδα, πράγμα το οποίο του τοεπισήμαναν ανώτατα διευθυντικά στελέχη του ΔΝΤ.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Κινήματοςμάλιστα, παραθέτουν και τις αντίστοιχες δηλώσεις, ή γνωστοποιούν ότι έχουν σταχέρια τους τα εν λόγω ντοκουμέντα, προκαλώντας τον έτσι να τα διαψεύσει αν τοεπιθυμεί, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Κατόπιν τούτου, σχολιάζουν ότι η κατάθεσήτου στην «κοινοβουλευτική οπερέτα έμπνευσης Κωνσταντοπούλου», όπως χαρακτηρίζουντην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος, για την οποία σημειώνουν ότι «αποτελείόνειδος για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας», ο κ.Ρουμελιώτης δεν βρήκεπαρά μία ακόμα ευκαιρία να εκτοξεύσει λάσπη εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φοράπου ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ επιτίθεται στον Γιώργο Παπανδρέου. Δίνειόμως έτσι το έναυσμα για αναζωπύρωση μίας σύγκρουσης που κανείς δεν ξέρει πούθα καταλήξει…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: