Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή ...


Greek Prime Minister Alexis Tsipras, second right, speaks with German Chancellor Angela Merkel during a round table meeting at the EU-CELAC summit in Brussels on Wednesday, June 10, 2015. Greece's prime minister was hoping to meet with the leaders of Germany and France in Brussels Wednesday, in the latest effort to break a bailout negotiation deadlock that has revived fears his country could default and drop out of the euro. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
...αν ναυαγήσει το Eurogroup...
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης θα συγκληθεί την Κυριακή, αν το Eurogroup της Πέμπτης οδηγηθεί σε ναυάγιο.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης προετοιμάζονται για ...
μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα εν μέσω φόβων ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη στο Eurogroup, όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους που μίλησαν στους "Financial Times" η ιδέα για Σύνοδο Κορυφής έχει πέσει στο τραπέζι από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το τελευταίο «σενάριο τρόμου» που μεταδίδει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αν υπάρξει και νέο αδιέξοδο στο Eurogroup, τότε στη νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.

Στην περίπτωση που η Αθήνα αρνηθεί και δεν ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταλήγει η εφημερίδα.

Λίγη ώρα αφ' ότου έγινε γνωστό το σενάριο τρόμου η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε επισήμως ότι υπάρχει σκέψη για περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: