Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση - φωτιά από την Αριστερή Πλατφόρμα...


«Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα ή δεν θα υπάρξει»"Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα ή δεν θα υπάρξει"...
Με μια παρέμβαση αργά τη νύχτα της Δευτέρας και ενώ η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους οικονομικούς υπουργούς και τους στενούς του συνεργάτες συνεχιζόταν,η Αριστερή Πλατφόρμα έστειλε...
την δική της προειδοποίηση προς την κυβέρνηση με κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Iskra. 

Το κείμενο αναρτήθηκε μετά την αποχώρηση του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη από την σύσκεψη και απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας. Στον τίτλο του αναγράφει ότι «Στόχος της ιμπεριαλιστικής τριάδας (ΕΕ,ΕΚΤ, ΔΝΤ) να πνίξουν τη χώρα για να πληρωθούν στο ακέραιο οι πιστωτές και να γλυτώσει την κρίση η Ευρωζώνη! Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα ή δεν θα υπάρξει». 

Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Τελεσίγραφο για μια συμφωνία που θα περιέχει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα ετοιμάζονται να στείλουν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, προβάλλοντας ωμά πλέον το δίλημμα "ή επώδυνη συμφωνία ή τίποτα"!

Η τριάδα των ιμπεριαλιστών δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αφού μεθοδευμένα προχωρά στην εξάντληση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, τώρα επιχειρεί να «δέσει» χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό και τον τόπο με μια συμφωνία πολύχρονης κηδεμονίας και λιτότητας. Κι όλα αυτά για να πληρωθούν στο ακέραιο οι πιστωτές και να αποφύγει την κρίση η ευρωζώνη»!

Αφού παρατίθενται οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, όπως αυτές κατεγράφησαν από το Reuters και το Bloomberg, το κείμενο αποδίδει στους πιστωτές προσπάθειες για προετοιμασία μίας πρότασης που θα έχει το χαρακτήρα θα έχει το χαρακτήρα «take it or leave it» (αυτό ή τίποτα), δηλαδή τελεσιγράφου.

Το δημοσίευμα στο Iskra καταλήγει ως εξής:

«Σ΄ αυτές τις κρίσιμες στιγμές που οι εκβιασμοί των δανειστών γίνονται όλο και πιο απροκάλυπτοι, ένα μόνο δρόμο έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση και αυτό θα πράξει: Να απορρίψει τα τροϊκανά τελεσίγραφα, να στηριχτεί στο λαό και να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση πως η όποια συμφωνία είτε θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκή εντολή της 25η Ιανουαρίου, είτε δεν θα υπάρξει.

Η χώρα, άλλωστε, έχει ορατές από όλους εναλλακτικές λύσεις που, παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό και να ανορθώσουν την οικονομία του τόπου. Και αυτό ακριβώς είναι που τρέμουν οι δανειστές και επιχειρούν να εκβιάσουν τη χώρα με ιταμά τελεσίγραφα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση στο Βερολίνο φαίνεται ότι έβγαλε ένα κείμενο για να υπάρξει συμφωνία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: