Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η σκληρή πρόταση των δανειστών...


Αυτή είναι η τελική πρόταση των δανειστώνΣτην τρίτη σελίδα όπου γίνεται αναφορά στο συνταξιοδοτικό ενώ γίνονται, όπως γράφει ο δημοσιογράφος των FT, ορισμένες παραχωρήσεις στην ελληνική κυβέρνηση, σε πολύ μεγάλο βαθμό διατηρεί τις...
απαιτήσεις των δανειστών για περικοπή των πρόωρων συντάξεων και την γρήγορη αύξηση των ορίων ηλικίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εστάλη στους υπουργούς Οικονομικών η Αθήνα θα διασφαλίσει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα φτάσει στα 67 έως το 2022 πολύ πιο γρήγορα, δηλαδή, απο ότι είχε ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αρχικά η Αθήνα ζητούσε τα όρια να αυξηθούν έως το 2036 αλλά το σχέδιο που υποβλήθηκε τη Δευτέρα από τον Αλέξη Τσίπρα έλεγε αυτό να συμβεί μέχρι το 2025.

Υπάρχει όμως και μια σημαντική υποχώρηση από τους δανειστές στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού παρατηρεί ο Spiegel. Οι δανειστές έχουν προσπαθήσει να πετύχουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ το αργότερο το 2017. Η Αθήνα ζητούσε κατάργηση μέχρι το 2020. Το νέο σχέδιο χωρίζει τη διαφορά και συνεχίζει μέχρι το Δεκέμβριο του 2019. Η κατάργηση θα ξεκινήσει άμεσα με το 20% των δικαιούχων να χάνουν τα προνόμια μόλις περάσει η νομοθεσία.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις εννέα σελίδες της πρότασης των δανειστών

πηγη prootthema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: