Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

«Λουκέτο» σε δέκα γραφεία Τύπου της Ελλάδας...


«Λουκέτο» σε δέκα γραφεία Τύπου της Ελλάδας στο εξωτερικό
... στο εξωτερικό...
Την απόφαση να αναστείλει την λειτουργία δέκα γραφείων Τύπου στο εξωτερικό έλαβε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι...
στόχος είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών του Δημοσίου.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17 Ιουλίου.

Από την 1η Αυγούστου μπαίνει λουκέτο στο γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στο Ελσίνκι.

Από την 1η Οκτωβρίου 2015 κλείνουν ακόμη εννέα γραφεία Τύπου σε ισάριθμες πόλεις του εξωτερικού και συγκεκριμένα:

1. Βαρσοβίας
2. Βουδαπέστης
3. Βουκουρεστίου
4. Δουβλίνου
5. Κοπεγχάγης
6. Οτάβας
7. Σαγκάης
8. Σίδνεϊ
9. Χάγης

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, η αναστολή λειτουργίας των γραφείων Τύπου είναι μέρος των ενεργειών που απαιτούνται για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου και λαμβάνουν υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς και τις νέες τεχνολογικές και διοικητικές εξελίξεις.

Το κλείσιμο συγκεκριμένων γραφείων Τύπου, όπως για παράδειγμα αυτού στο Σύδνεϋ, προκαλεί αντιδράσεις μελών της ομογένειας. Προβληματική εκτιμάται ότι είναι και η κατάργηση γραφείου Τύπου στη Σαγκάη, μια πόλη που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα παγκοσμίως.
Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Σε αυτήν αναφέρει: 

«Με μια πρωτοφανών διαστάσεων συκοφαντική ανακοίνωση η Γραμματεία Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ επιχειρεί να παρουσιάσει την προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ως μείζον σκάνδαλο. 
Η ανακοίνωση δεν είναι μόνο πολιτικά απαράδεκτη, αφού υπερασπίζεται βασιλικά προνόμια πρώην «ημετέρων» αλλά είναι και γεμάτη ανακρίβειες».

»Συγκεκριμένα: Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν! Φρόντισε γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία άφησε χρέος 13 εκ. Ευρώ. Μάζεψε όμως και τα «ψιλά», αφού οι δύο πρώην ΓΓ φρόντισαν να αφήσουν απλήρωτο μέχρι και το λογαριασμό της βενζίνης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν, «ψιλά» τα οποία τους έχουν ήδη καταλογιστεί αλλά απαξιούν να τα πληρώσουν». 

«Με βάση έναν αλλοπρόσαλλο πελατειακού τύπου σχεδιασμό», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία προφανώς υπερασπίζεται τη λειτουργία Γραφείων Τύπου σε «ζωτικής σημασίας» πόλεις όπως η Βαρσοβία αλλά «ξεχνά» πώς δεν υπάρχει Γραφείο Τύπου στο Πεκίνο αλλά και σε άλλες σημαντικές μεγαλουπόλεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας».

»Ο κατάλογος της διαπλοκής είναι μακρύς και αύριο το πρωί, η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτική λίστα παρατυπιών και παραβάσεων».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: