Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Iskra: Καμία προοπτική διεξόδου...


Iskra: Καμία προοπτική διεξόδου όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές ...όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές...
"Ο ελληνικός λαός ξανά στο φαύλο κύκλο της τροϊκανής χρηματοδότησης" αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο η ιστοσελίδα η Iskra που απηχεί τις...
θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας. 

Αναλυτικά το  άρθρο:

Ξεκίνησε τη Δευτέρα (20/7) η αποπληρωμή των"υποχρεώσεων" της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε εντολή για την πλήρη εξόφληση των δόσεων στο ΔΝΤ, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

Επίσης, καταβάλλονται 4,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ για ομόλογο ονομαστικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ (συν τόκοι), που λήγει σήμερα, καθώς και περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Τα κεφάλαια προέρχονται από το λεγόμενο "δάνειο - γέφυρα" ύψους 7 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που προβλέπει η νέα "συμφωνία" (3ο Μνημόνιο) της Ελλάδας με τους "εταίρους" της.

Έχει καταστεί, πλέον, σαφές, μετά από πέντε και πλέον χρόνια μνημονιακής λεηλασίας και κηδεμονίας, ότι η τροϊκανή χρηματοδότηση αποτελεί μια σφιχτή θηλιά γύρω από τον λαιμό του ελληνικού λαού και του τόπου. Όσο έρχονται αυτά τα λεφτά στην Ελλάδα, οι συντάξεις και οι μισθοίμειώνονται δραστικά, τα δημόσια νοσοκομεία και τα δημόσια σχολεία κλείνουν, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο.

Τα χρήματα αυτά, δε, εξυπηρετούν τις ανάγκες των δανειστών και σε αυτούς επιστρέφουν. Βγαίνουν, δηλαδή, από τη μια τσέπη και μπαίνουν στην άλλη τσέπη, και η μόνη μεταβολή που γίνεται είναι να χρωστάει ο ελληνικός λαός όλο και μεγαλύτερα ποσά για τις επόμενες γενιές και να διογκώνεταιδιαρκώς ένα χρέος αβίωτο το οποίο είναι αδύνατο να αποπληρωθεί. 

Όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές και ο φαύλος κύκλος του τροϊκανού δανεισμού , δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική διεξόδου από το υφεσιακό τέλμα, πολλώ δε μάλλον οποιαδήποτε προοδευτική εξέλιξη για τον τόπο. Η οικονομία και η παραγωγική βάση της χώρας διαρκώς θα συρρικνώνονται, θα συνεχίζεται η οικονομική και κοινωνική καταστροφή και θα υποθηκεύεται τομέλλον των επόμενων γενεών και η ίδια η εθνική κυριαρχία της χώρας!...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: