Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Βρυξέλλες: Ανεδαφικές οι προτάσεις Τσίπρα, δεν υπάρχει σοβαρή βάση συζήτησης


tsipras junker
Δεν υπάρχει σοβαρή βάση συζήτησης, λένε αξιωματούχοι των Βρυξελλών. Η πρώτη αντίδραση των δανειστών στην επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους εκροσώπους των θεσμών είναι αρνητική.
Η επιστολή Τσίπρα περιλαμβάνει στοιχεία που οι υπουργοί της Ευρωζώνης πολύ δύσκολα θα αποδεχθούν, έγραψε μόλις το Reuters σχολιάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού να έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους στο «και πέντε».
Κύκλοι των θεσμών αναρωτιούνται αν ακολουθεί παρελκυστική πολιτική ο κ. Τσίπρας. Εις ό,τι αφορά τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, που τώρα λέει ότι αποδέχεται το πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί από τους πιστωτές, εκπρόσωποι των θεσμών λένε ότι θα τις εξετάσουν.
Οι θεσμοί τονίζουν ωστόσο ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι ανεδαφικές, δεδομένου του νέου δημοσιονομικού κενού που έχει δημιουργήσει το bank run, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και γενικώς η αναγγελία του δημοψηφίσματος.
Διερωτώνται δε κατά πόσο είναι ειλικρινής η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού την στιγμή που η Αθήνα έχει γεμίσει με αφίσες «υπέρ του όχι».
Μήπως ο κ.Τσίπρας παίζει ακόμη παιγνίδια ή θα γυρίσει να πει τώρα «ναι» συνεχίζουν εκπρόσωποι των θεσμών παρατηρώντας ότι αν μη τι άλλο η κίνηση Τσίπρα να καταθέσει πρόταση με την οποία υποτίθεται ότι αναζητά συμβιβασμό είναι ασυνεπής με την επιμονή του να τάσσεται υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα.
Ντάισελμπλουμ: Το πρόβλημα είναι η στάση της κυβέρνησης
Ενδεικτικές της στάσης της ελληνικής πλευράς είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τρίτη. Όπως τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, λόγω της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: