Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Διάγγελμα του πρωθυπουργού: Κανονικά το δημοψήφισμα της Κυριακής


Αλ. Τσίπρας: Το «όχι» στο δημοψήφισμα αποτελεί ισχυρή πίεση για μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη

Nέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απευθύνει πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως το δημοψήφισμα της Κυριακής θα διενεργηθεί κανονικά.
diagelma
Το δημοψήφισμα δεν είναι για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε, πως ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν κατατεθεί καλύτερες προτάσεις για το χρέος.
Εάν το  Eurogroup τις κάνει αποδεκτές, τότε θα ανταποκριθούμε, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως η σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους εταίρους.
«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα είναι και τη Δευτέρα με καλύτερους όρους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι απαράδεκτο, συνέχισε, σε αυτή την Ευρώπη να έχουμε εικόνες ντροπής με κλειστές τράπεζες. Ο πρωθυπουργός επέκρινε τη στάση των Ευρωπαίων, που όπως είπε έκλεισαν τις τράπεζες, επειδή η κυβέρνηση δίνει τον λόγο στο λαό.
Το «όχι», τόνισε, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για μία καλύτερη συμφωνία και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως οι δυσκολίες είναι προσωρινές. Το «όχι», συμπλήρωσε, σημαίνει ισχυρή πίεση για μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη.
Η επικράτηση ακραίων κύκλων είχε αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες για να περάσει ο εκβιασμός στον απλό πολίτη δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους συνταξιούχους «για να προστατεύσουμε το δικαίωμά σας σε μία αξιοπρεπή σύνταξη δίνουμε τη μάχη τόσους μήνες και γι αυτό τώρα μας εκδικούνται».
Οι σειρήνες της καταστροφής σας εκβιάζουν και σας ζητούν να πείτε ναι σε όλα είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Το όχι είναι ένα αποφασιστικό βήμα για μία καλύτερη συμφωνία. Το όχι δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών και θα οδηγεί σε μία βιώσιμη συμφωνία».
Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να είναι αυτές προσωρινές. Απευθυνόμενος προς όσους διακινούν ότι έχει κρυφό σχέδιο την έξοδο από την Ευρώπη τους κατηγόρησε ότι λένε συνειδητά ψέματα.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση δύσκολη και διαβεβαίωσε, πως οι καταθέσεις δεν θα χαθούν στο βωμό των εκβιαστών. Η Δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, επισήμανε και πρόσθεσε, πως οι δοτές κυβερνήσεις αποτελούν πραξικόπημα.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε  τους πολίτες για την ψυχραιμία που επιδεικνύουν και τους κάλεσε να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι είναι η ευθύνη μας απέναντι στους γονείς μας και στα παιδιά μας, είναι το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία.
Νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα, που αναφέρονταν σε έκτακτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: