Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Καμμένος: Είναι γελασμένος ο Βενιζέλος...


...αν νομίζει πως θα του χαρίσουμε την υπόθεση με τα υποβρύχια, επειδή απόψε θα ψηφίσει.

Βενιζέλος: Σταματήστε τα τεχνάσματα. Προσέξτε τι κάνετε τώρα επί θητείας σας...
Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Π. Καμμένο και τον Ε. Βενιζέλο στη Βουλή, με αφορμή την...
αρχική ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ και την επίθεση που εξαπέλυσε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Παρακολουθήσαμε ένα προσωπικό παραλήρημα του κ. Καμμένου. Κάποτε ο γέρος της Δημοκρατίας στη Βουλή διακόπηκε υβριζόμενος από έναν βουλευτή. Ρώτησε ποιος το είπε αυτό. Ο βουλευτής απάντησε εγώ και ο Γεώργιος Παπανδρέου του είπε: τότε δεν έχει καμία σημασία! Η κυβέρνηση στηρίζεται στην λοιδορούμενη, απειλούμενη και υβριζόμενη αντιπολίτευση. Τέτοιο θράσος. Είμαι βαθύτατα θιγμένος γιατί αναγκάζομαι να ψηφίζω και έμμεσα να παρέχω στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου.  Απαιτώ σεβασμό όχι σε εμένα αλλά στον λαό, δηλαδή στην αλήθεια. Να επιβάλει ο Τσίπρας έναν τρόπο συμπεριφοράς ο οποίος να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Καμμένος ο οποίος ανέφερε: «Αν ο κ. Βενιζέλος νομίζει πως επειδή απόψε θα ψηφίσει θα του χαρίσουμε την υπόθεση με τα υποβρύχια είναι γελασμένος. Καμία συναλλαγή κανένας συμβιβασμός. Κανείς δεν απαλλάσσετε. Αν δεν θέλετε να ψηφίσετε μη ψηφίσετε και ας πέσει η κυβέρνηση. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος ανταπάντησε σε υψηλούς τόνους: «Επί των ημερών μου οι συμβάσεις για τα υποβρύχια είναι ότι πιο καθαρό ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μη τολμήσετε να αλλάξετε τον νόμο περί προμηθειών. Σταματήστε τα τεχνάσματα. Προσέξτε τι κάνετε τώρα επί θητείας σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: