Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Γιατί ο Κουτσούμπας θα απουσιάζει...


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ...από το γεύμα των πολιτικών αρχηγών...
Απουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο το γεύμα των πολιτικών αρχηγών, λίγες μέρες μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ βρίσκεται σε...
διήμερη περιοδεία στη Σύρο. Στο γεύμα, εκ μέρους του ΚΚΕ, θα παραστεί ο Θανάσης Παφίλης.

Σήμερα, ο κ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Σύρου, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο νησί. Το απόγευμα στις 18:00 θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και στις 19:00 θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης (αίθουσα Γ. Ρίτσος).

Αύριο θα περιοδεύσει στις 09:00 το πρωί στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου, στις 12:00 το μεσημέρι θα επισκεφτεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου και στις 13:30 θα συναντηθεί με το δήμαρχο Σύρου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων, όπου ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, με πιο σημαντικό αυτό της υποστελέχωσης.

Το Νοσοκομείο Σύρου είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Κυκλάδων, το οποίο καλείται να καλύψει περιστατικά από μια σειρά νησιά, που τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται λόγω της τουριστικής κίνησης. «Η λειτουργία του νοσοκομείου επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του, που αγγίζουν όμως τα όρια της αντοχής τους ενώ ήδη τους οφείλονται δεδουλευμένα από εφημερίες και ρεπό», αναφέρει το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη να εξασφαλιστούν πτητικά μέσα προκειμένου να διακομίζονται με ταχύ και κατάλληλο τρόπο περιστατικά, που σήμερα χρειάζονται πάνω από πέντε ώρες για να φτάσουν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο κ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα πιέσει με κάθε μέσο και πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της επίλυσης έστω και κάποιων από τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου. Συζήτησε με τους εργαζόμενους τη θέση του ΚΚΕ πως σήμερα χρειάζεται συνολική αλλαγή πλεύσης και ανατροπές που θα φτάσουν «το μαχαίρι στο κόκαλο» και δεν θα περιορίζονται σε «μερεμέτια».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ εξήγησε πως τα προβλήματα στον τομέα της υγείας αποδεικνύουν πως είναι απαραίτητη η δημιουργία Ενιαίου Φορέα, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, που θα σχεδιάζει σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και των νησιών της.

Αναφέρθηκε ακόμα στις πολιτικές εξελίξεις που προδιαγράφουν νέα όξυνση των λαϊκών προβλημάτων και εξήγησε πως «τα αδιέξοδα που καλούν το λαό να "διαλέξει" ανάμεσα στα μέτρα της νέας συμφωνίας από τη μια και στην έξοδο από το ευρώ και την επίσημη χρεοκοπία από την άλλη, πηγάζουν από την πολιτική των κομμάτων που διαχειρίζονται το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα», υπογραμμίζοντας πως «τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές κοινωνικές αλλαγές»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: