Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Στο προεδρικό οι αρχηγοί...


Ανασχηματισμός στη διαπραγμάτευση...
Νέα αρχή με στόχο μια εθνική διαπραγματευτική γραμμή θα επιχειρήσει να κάνει ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στις...
10 το πρωί στο προεδρικό μέγαρο.

Ωστόσο στη συνάντηση αυτή που θα έχει δύο νέα πρόσωπα στην σύνθεση της, την Φ. Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Μεϊμαράκη από τη ΝΔ, δεν αποκλείεται να τεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλαγή στα πρόσωπα τα οποία μετέχουν στην διαπραγματευτική ομάδα.

Πρώτος στην αντιπολιτευτική «black list» είναι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και δεν αποκλείεται να ζητηθεί η απομάκρυνση του αν και τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε αυτό το ζήτημα τον έχει ο πρωθυπουργός.  Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους στο συμβούλιο δεν θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Ν. Μιχαλολιάκος.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο προεδρικό μέγαρο λίγο μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και στη συνάντηση που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο έθεσε και επίσημα το αίτημα του για την σύγκληση του ανώτατου πολιτικού οργάνου.

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε την αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη βούληση της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι προέχει να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ενότητα και ομοψυχία να διαμορφώσουμε ένα υγιές και ισχυρό εθνικό μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία προκειμένου να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στα προβλήματα, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.

Όπως είπε ο κ Τσίπρας, πρέπει να σταματήσει ο στραγγαλισμός της οικονομίας και ταυτόχρονα να διαμηνύσουμε ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, λογικές και ότι είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για να βρεθεί μια αξιόπιστη λύση και ένας έντιμος συμβιβασμός για το καλό της Ευρώπης. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς όχι μέσα από διαιρέσεις.
Δείτε το βίντεο...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: