Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τσίπρας: Τα όπλα δεν τα παραδίδουμε...


ΤΣΙΠΡΑΣ
 Θα συνεχίσουμε την μάχη.
Όποιος θέλει να πενθήσει ας πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει ας αποδράσει.

-«Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μην δεχθούμε τη μαζική αυτοκτονία».

-«Αν δεν λερώναμε τα χέρια μας ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον».

Αφησε αιχμές κατά Λαφαζάνη, Μεϊμαράκη.


BINTEO...


NEA ANAΡΤΗΣΗ


«Είμαι βέβαιος ότι παρά τις δυσκολίες θα περάσουμε τον δύσκολο κάβο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του κόμματος, η οποία πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ».

«Ματώσαμε τους τελευταίους μήνες και...
δώσαμε μάχες σε συνθήκες αντίξοες, παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα του λαού στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο», συνέχισε ο τέως πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν αποδεχθήκαμε τη λογική της μαζικής αυτοκτονίας που μας ετοίμαζαν οι μεγάλες δυνάμεις στην Ευρώπη πλήττοντας ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα στρώματα του πληθυσμού.» σημείωσε για την επιλογή της συμφωνίας προσθέτοντας ότι: «Δεν μετανιώνουμε γιατί πολεμήσαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ούτε γιατί επιλέξαμε να μη σύρουμε τη χώρα στο χορό του Ζαλόγγου.»

Ο κ. Τσίπρας κατά την εναρκτήρια ομιλία του έκανε έναν απολογισμό των επτάμηνων σκληρών διαπραγματεύσεων, κάνοντας λόγο για εκβιαστικά διλήμματα και εξαπέλυσε στη συνέχεια επίθεση με αιχμές στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα στελέχη εκείνα που αποχώρησαν προσχωρώντας στη Λαϊκή Ενότητα.

«Αν δεν λερώναμε τα χέρια μας ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας με εκτενείς αναφορές στη διαφθορά και τη διαπλοκή ότι«παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα».


«Αποφασίσαμε να κάνουμε τά πάντα και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Πήραμε μια δύσκολη επιλογή να μην αποδεχθούμε την λογική της μαζικής αυτοκτονίας και να στείλουμε εμείς πρώτοι τον χορό του Ζαλόγγου στέλνοντας στην καταστροφή κυρίως τους πιο αδύναμους τα φτωχά λαϊκά στρώματα που είχαν αφήσει μόχθους σε ελληνικές τράπεζες σε αντίθεση με άλλους που έσπευσαν να στείλουν τα χρήματά τους σε offshore και εξωτερικό» πρόσθεσε.

«Τα όπλα δεν τα παραδίδουμε. Θα συνεχίσουμε την μάχη. Όποιος θέλει να πενθήσει ας πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει ας αποδράσει. Οι μάχες έχουν πάντα απώλειες», τόνισε επίσης.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κόσμο να αναρωτηθεί για ποιο λόγο τα συστημικά Μέσα αφιέρωναν ελάχιστο χρόνο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα, ενώ τώρα τα ίδια Μέσα ανοίγουν φιλόξενα τις πόρτες τους στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας που προπαγανδίζουν τις θέσεις των διαφωνούντων.


«Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να δραπετεύσουμε από την αλήθεια να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι να υποκριθούμε ότι εκτός ευρώ μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο επίπεδο ζωής για πολλούς»» τόνισε αφήνοντας αιχμές για τη Λαϊκή Ενότητα.


«Όλοι μας πρέπει να πάρουμε θέση στη μάχη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας


«Δικό μας είναι αυτό το Όχι, και το Όχι του ελληνικού λαού είναι της κυβέρνησης που πήρε τα ρίσκα μέχρι το τέλος» ανέφερε απαντώντας στον κ. Λαφαζάνη που διατείνεται ότι εκπροσωπεί το «Όχι« του δημοψηφίσματος. «Δεν το χαρίζω σε κανέναν, ανήκει στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση».


«Το όχι δεν τελείωσε στις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι επίσης ένα «Όχι» στο παλαιό πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τους βαρόνους, τα κόμματα και τους πολιτικούς «που μεταχειρίζονται την Ελλάδα σαν κτήμα τους».



«Στόχος του κ. Μεϊμαράκη είναι να μην υπάρξει το δίλημμα ποιος μπορεί να εφαρμόσει με κοινωνικό πρόσημο τη σκληρή συμφωνία, αλλά να επικρατήσει μία λογική ότι όλοι είμαστε ίδιοι» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περνώντας στην αντεπίθεση και ενάντια στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «έτσι θα ολοκληρωθεί η αριστερή παρένθεση».

Από το Γενάρη ως σήμερα είναι σαν να πέρασαν πολλά χρόνια μέσα σε λίγους μήνες" "δώσαμε σκληρές μάχες σε ένα δύσκολο πόλεμο", "κάναμε και λάθη" αλλά αφήσαμε σημαντικά δείγματα γραφής και στο εσωτερικό και στην δύσκολη αναμέτρηση με τους δανειστές. Το άνοιγμα της ΕΡΤ, τα χτυπήματα στη διαφθορά και τη διαπλοκή, το κλείσιμο στις Σκουριέςπου άργησε αλλά έγινε, τα νομοσχέδια φέραμε ενάντια στους δανειστές όπως αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις. "Δώσαμε μάχη μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επί 17 ώρες, για να διαφυλάξουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και της χώρας."

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: