Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Οι αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Αποστάσεις Τσίπρα από το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό


Κοινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο μέγαρο Μαξίμου.
tsipras
Στη συνεδρίαση ελήφθη η απόφαση για απόσυρση του μέτρου, που προέβλεπε συνολική επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Επιπλέον, έγινε διεξοδική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ στο τέλος του μήνα η κυβέρνηση θα καταθέσει την δική της ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «στην συνεδρίαση υπήρξε διεξοδική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Επίσης, αποφασίστηκε η απόσυρση του μέτρου για συνολική επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έγινε αναλυτική συζήτηση για τα ισοδύναμα, τα οποία θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το καθεστώς του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ως εξής:
Στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, όπου οι θέσεις στα αντίστοιχα δημόσια είναι περιορισμένες, δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ (0%). Στα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τις σχολές ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία κλπ, τα οποία κρίνονται σημαντικά για την εξωσχολική παιδεία που παρέχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στα παιδιά τους, επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 6%. Τέλος στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα ισχύσει καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 13% ».
Επίσης, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Εργασίας  Γιώργο Κατρούγκαλο για το πόρισμα της Επιτροπής Εργασίας για το Ασφαλιστικό, γύρω από το οποίο υπήρξε αναλυτική συζήτηση. Στο τέλος του μήνα, η κυβέρνηση θα καταθέσει την δική της ολοκληρωμένη πρόταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κράτησε αποστάσεις από το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής Εργασίας για το Ασφαλιστικό.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: