Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ισόβια στον Ι. Σμπώκο για τις μίζες...


Ισόβια στον Ι. Σμπώκο για τις μίζες στα εξοπλιστικά Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε ο Γιάννης Σμπώκος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Ελληνικού Στρατού "ΕΡΜΗΣ", επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
 Στους συγκατηγορουμένούς του, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νσης Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα και τον Νίκο Λεονταρίτη, στέλεχος της ίδιας Διεύθυνσης, το δικαστήριο επέβαλε...
ποινή κάθειρξης 25 και 20 ετών αντίστοιχα, αφού τους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και την καλής διαγωγής μετά την πράξη.
Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων ζήτησαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Οι κατηγορίες περιλάμβαναν άμεση συνέργια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ στον Αντώνη Κάντα αποδόθηκαν επίσης οι κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος, Ζαχαρίας Ανδρουλάκης, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: