«Τελειώνουμε με την περίοδο και των εθνικών προμηθευτών και των αλόγιστων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία δεν 'έβλεπαν' σε βάθος. Είμαστε σε περίοδο στενών οικονομικών, αλλά αυτό μας δίνει και καινούργιες...
δυνατότητες. Οι καινούργιες δυνατότητες είναι με λίγα χρήματα να παράξουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Εμείς, αυτή τη στιγμή, προετοιμαζόμαστε μαζί με τα κεντρικά επιτελεία σε μια τολμηρή αλλά πολύ σταθερή ανασυγκρότηση του ίδιου του Στρατού· ήδη βρισκόμαστε σε πολύ προωθημένο επίπεδο ώστε να πάρουμε αποφάσεις και δεύτερον τελειώνουμε με την περίοδο και των εθνικών προμηθευτών και των αλόγιστων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία δεν έβλεπαν σε βάθος», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ο Βίτσας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του συνεχούς εκσυχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας: «Εμείς έχουμε βάλει ως βασικό στοιχείο τη συντήρηση των υπαρχόντων συστημάτων και τον εκσυγχρονισμό τους και τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας -κρατικής και ιδιωτικής- σε αυτό το πράγμα. Κι έχουμε μεγάλες δυνατότητες, γι' αυτό άλλωστε βρεθήκαμε στη διεθνή έκθεση στις ΗΠΑ. Δεν βρεθήκαμε ούτε για να αγοράσουμε ούτε για να πουλήσουμε. Βρεθήκαμε για να ανοίξουμε δρόμους, συνεργασίες της αμυντικής μας βιομηχανίας με μεγάλες εταιρείες κρατικές ή ιδιωτικές του εξωτερικού ώστε να παράγεται προστιθέμενη αξία και για την οικονομία, αλλά και συγχρόνως εκεί που είμαστε σε συμμετοχή στο 10% από την πλευρά της αμυντικής βιομηχανίας στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, να πολλαπλασιάσουμε αυτό το ποσοστό».
Τέλος, αναφερόμενος στην έρευνα που πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Ιστορίας του Στρατού στα αρχεία της Βέρμαχτ, ο κ. Βίτσας τόνισε τη σημασία που θα έχει για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. «Υπάρχει το ζήτημα του κατοχικού δανείου π.χ. Τέτοια έγγραφα θα εμφανιστούν και σήμερα. Αξιώνουμε τα δικαιώματά μας και νομίζω ότι εδώ έχουμε μπροστά μας μια πληγή που πρέπει να κλείσει και όλοι στην Ευρώπη θα πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να ενδιαφερθούν και η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να το θέλει ώστε να κλείσει αυτό το κομμάτι της ιστορίας, η οποία έχει πολύ ηθικό ζήτημα μέσα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όπως είπε και ο Μανώλης ο Γλέζος, κι ένα μάρκο να ήταν, εμείς θα έπρεπε να το διεκδικήσουμε».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου