Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

«Κατεβάζουν ρολά» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας «Παραλύει» η χώρα - Ποιοι απεργούν


Νεκρώνει... η χώρα σήμερα, καθώς απεργούν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.
apergia
Σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους στη γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ψήφιση του 3ου Μνημονίου.
Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα (10:30) είναι προγραμματισμένη αυτή του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε πραγματοποιώντας 24ωρη, είτε με στάσεις εργασίας, ενώ συμμετοχή έχει δηλώσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ). Έτσι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.
Επίσης συμμετοχή έχουν δηλώσει οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί,, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και οι φαρμακοποιοί).
Απεργία και για τους εμπόρους
Από τις λίγες φορές που συμμετέχουν σε απεργία είναι η αυριανή για τους έμπορους, μετά από απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών). «Πάγια θέση της ΕΣΕΕ, σημειώνεται, είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς».
Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι
Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
ΠΟΕ – ΟΤΑ
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδία είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει απεργία για το δημόσιο τομέα, ενώ για τον ιδιωτικό, αντίστοιχη απόφαση έλαβε η ΓΣΕΕ.
ΠΟΕΔΗΝ
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα. «Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
ΠΟΕΣΥ: Απεργούν και οι δημοσιογράφοι
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το απεργιακό ρεπορτάζ. Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν δικαίωμα προβολής δύο δεκάλεπτων δελτίων ειδήσεων, που θα αφορούν γεγονότα που σχετίζονται με τις κινητοποιήσεις.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: